Kali nii I nak stori camner nak buat 'NaS roti John"... sebelum tuuu... I nak bagi tau the meaning off NaS yang ada kat resepi niii... it's stand for Nazrul and Salmi... Sebab kitorang berdua masak bersama-sama benda alah niiihh.... Tapi En john tak datang tolong punn.. heran gak camner nama dia pun bole lekat kat resepi I kali nih... Ermmm.... pedulikkanlah Mr john tuuu...
Resepi??? Hik hik hikkk.... roti john kami nii dalam tempoh percubaan... tgh try & test & mereka secret Ingredient. Sebelum kitorang dapat the secret Ingredient tuu... kalau korang nak mencoba... boleh laaa try test resepi niii dulu...
BAHAN-BAHAN
- 2 buku roti panjang... roti hotdog pun ok
- 1 sudu daging cincang.... untuk makan sendiri... isi bebanyak pun x de hal nyerrr
- 1 labu bawang besar dipotong dada didi dudu.... (potong dadau daaa)
- 1 sudu teh seasoning oil
- 2 bijik telur
- serbuk lada sulah
- garam
- myonise
- timun
- minyak
- sos cili
CARA MEMBUATNYA
- Belah dua setiap roti
- Satukan bahan no.1 hingga no 7 dalam mangkuk dan kacau...
- panaskan pan ngan minyak....
- curahkan bahan atas pan dan tekap roti (gaya 1) atau... curahkan bahan atas roti... baru tekap kat pan (gaya 2). Kiter suka gaya 2 sebab telur dia meresap dalam roti... cam tebal sikit...
- Dah masak... angkat.... pipekan myonise dan sapu rata
- taburkan timun
- paipkan sos... ermmm ada owang kata pluss ngan sos lada hitam pun besh gak... yg tuu den lom try lagik... nanti ptg ni or ptg sok den try... kalau beshhh i bagi tau yerkkk!
No comments:
Post a Comment