Monday, April 14, 2008

huwainas.blog.friendster.com/2008/04/antara-dua……/

Emmm….. dah 5 tahun bekerja sebagai staf kontrak di PPL,UPM niiiiii….. Banyak pengalaman…. Cerita suka duka….. kira I lap U laaa UPM…


10 apr baru-baru niiii ada laaa perkhabaran gumbira yang kiter terima dari LHDN…. Alhamdulillah, kali ni permohonan kerja kita dah dapat…. Kena lapor diri 2 Mei nii… punya laaa heppi sampai dah lupa lak resepi speghetti pada hal dah masak separuh jalan da nii…. Al-maklum laaaa petang niii kiter ada buat majlis untuk meraikan besday kimie yang ke 5 tahun, so hari nii kita on leave.

Perkhabaran gumbira ni hanya dikongsi ngan 2 orang jer kengkawan kat opis…. Itu pun dah mintak diorg zip mulut dulu…. Yea laaa nak bagi tau boss besar dulu… tak sedap lerrr nak membelakangkan dia. Soknya bila sampai ops beberapa staff kewangan dah wish tahniah…. Tekujat gak camner berita niii dah sampai kat telinga diorang…. Tanya punya Tanya…. Risik punya risik….. rupa-rupanya tahniah diucapkan sempena berita tak rasmi bahawasanya kita jugak telah diterima kerja as a permanent staff kat UPM ni….

Emmm…. Bila ada 2 perkhabaran gumbira niiii… kiter dah jadi fening laaaa… mau pilih yang mana satu…. TOLONG…… semunya ader pro & cont. Sehingga ketika dan saat ini kiter masih lum buat decision. Penat laaa nak pikir. TOLONG…………………

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails