Friday, June 5, 2009

Menduduki Exam buat pertama kalinya

Actually this stori dah berlaku on 30 May 09 iaitu pada hari sabtu yang lepas. Kimie menduduki exam buat pertama kalinya. Exam bagi mendapatkan tempat di sekolah integrasi bangi.


Dengan konfiden nya kimie melanggkah masuk ke sekolah ini.




di pintu masuk sekolah ini penuh dengan manusia.... terdapat lebih 400 calon yang menduduki peperiksaan ini..... dan dijalankan di dalam 10 buah kelas...

Dengan nombor gilirannya yang ke 151... kimie dapat kelas ke 5.... dan masa gambo nii diambik... kimie sibuk toleh ke belakang memerhati nama kawan-kawan dipanggil.
Skop exam.... BM, BI, math, jawi dan arab.... Ermmm.... untuk arab tuuu entah lerrr.... kat sekolah kimie tak diajar subjek tu.....
Exam niii berlangsung dari kul 8.30am hingga 10.30.... kiter ada laaa intai-intai dia sikit.... masa bebudak lain baru nak start buat colouring pada last page soalan... kimie dah angkat tangan untuk hantar question paper dia.... apa yang dia jawab... entah laaaa. pas tuuu dalam sesi kelas dia tuh, dia laaa orang first sit ujian oral (BM dan Iqra').

Dengan candidates yang melebihi 400 orang dan hanya 100 jer yang sekolah niii nak.... Ermmm... untuk ini kiter tak menaruh harapan yang tinggi... Tunggu ajer laaa keputusannyer nanti.

1 comment:

nashora said...

Hopefully....kimie tersenarai la....cam confident jer dia....eksen....hantar 1st kali...x betul x tidak....kalau x dapat pun...dah ada back up....x harap pun kan...ramai sesangat org....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails