Thursday, June 2, 2011

Gold Coast oh Gold Coast!!!!


Pembuka kalam…. Asssalamualaikum & Slm sejahtera to ols of u….

Dolu-doluuuu kannnn…. Ada ler tercit-cat nak ke Gold Coast, Australia. Tapi…..Cit cat tuuu sekadar omongan kosong. Tak der laaa I niii planning maning apa2 pun… Bukak internet menggoogle psl GC pun idak…Sehinggalah on Mac 2011 tempohari, terlajak lerr pulak kaki ni menjejak kat PWTC, sajer tengok haper yg best ngan MATA Fair.



Siap ambik cuti tuuuu! Kitorang sampai sebelum jam 10am… Mak aaaiiiiii… ramainya orang!!! Pada hal kaunter lom bukak lagik…



Kitorg dikenakan RM1.00 sorang. Dapat ler gelang tangan (pas masuk) dan beg MATA Fair nih!

Maka mula lah xtibiti survey men survey! Tetiba hati betoi2 tersangkut nak ke GC. Kalau ambik muslim pakej… cecah lebih RM6,800/org tuuuu….. Ermmm expensip... ekspensip.... huhuhuuu...

Survey ala kadar… dan akhirnya terpikat ngan pakej yg ditawarkan oleh 12Fly…. ground arrangement aje! Hati mcm terpaut dah nih….  Nak ke tak nak nihh…???? keputusan perlu dibuat hari itu jugak. Esok hari lak kitorg x blh ke sini lagik coz nak balik kampong, my sister nak bertunang. Hati mula goyah… lalu tepon my FIL… nak tanya pendapat ler kunun. Tetiba… jawapan dari ayahanda… dia nak follow… Ahhhh…. Kalau macam tuuu… tok sah pikir panjang…. CONFIRM!!!


Alamak… camner nak booking ground arrangement kalau x booking flight lagik… To cut cost…. Naik Air Asia aje… Tapi kaunter tiket nun kena keluar. Jauh tuuuu nak menapak. Excited punya pasal…  jauh pun no hal laaa… Sampai aje kat tempat book air-asia tuuu…. Beratur punya panjang… sampai aje kat kaunter amoi tuuu isikan on-line… punya ler lombab amoi tuu key-in (baru pandai guna computer agaknya!). Sampai time nak bayar…. Sekali ada sekatan dari credit card… may be for security purpose coz transactionnya belasan ribu. Nak tunggu confirmation lambat sangat…. Orang kat belakang dah beratur cam gerabak keretapi… alih2 kitorang ke satu sudut lawan muncung saper yg lagik mancung… En asben ker kiter??? Perghhh frust gilerr. Bila dah bermain ngan emosi dan lapar…. Kitorang pun blah menuju ke The Mall. Isi perut & mengatur strategi.


Sampai aje pintu masuk The Mall…. Nampak kaunter MayFlower yang ada sediakan computer tuk booking on-line.. Apa lagik…. Kami berpecah… En Asben bookingkan tuk My FIL & My SIL,manakala kiter book tuk family kitorg… x der ler decline lagik…. Perghhhh… akhirnya!!!! Kami Berjaya book ticket ke sana. Tiket flight (plus meal on board & acess baggage) RM1,800/org dan kena tambah RM30/org service charged MayFlower… Cittttt rugi maaa!!! melayang RM180 gitu jerr bagi kat MayFlower… Kalau tahuu… kitorg booking siap2 kat umah… may be dapat boleh dapat tambang lebih murah lagik huhuhuuuuu. Walaupun di hati ini terselit perasaan terkilan….  Itu tak jadik hal punya… yg pentang LEGA dan lalalalaaaaa… (hati bernyanyi girang! Keh keh keh!!!!)


Selesai makan, kitorang kembali ke PWTC, book ground arrangement. Masa nak booking tuuu… Kitorg dimaklumkan time kitorg gi tuu musim sejuk. Bila sejuk… purata hujan turun adalah tinggi? ALAMAK!!!! Camner nih????? Bila dah ada anak bersekolah niii kena ikut time depa…. So… Sejuk pun sejuk laaa… Hopefully everything ok laaa… Bayar deposit RM1,200 aje dulu. Dah book, baru start mengoogle… poyo toiii kan??? Hasil googlelan, so far masih berpuas hati ngn decision kitorang. Why puas hati???? Nanti kiter storikan dalam entri akan datang.


Menjelang 3 minggu keberangkatan kami… Ai Chan (12Fly) siap e-mailkan kami detail itenery, senarai hotel/apartment, peta ringkas, lokasi restoran halal dll… ini membuatkan kami tak sabar-sabar nak ke sana. Memandangkan waktu kami pergi tuuu peralihan ke musim sejuk… a little bit preparation kena buat. 



Termasuk ler pack-pack makanan nih.. Tak tau ler lepas masuk tak coz ramai gak yang bercerita yang imegresen kat sana strick dan sesangat lerr fussy nyer!



Ermmm try aje laaa... Kalau lepas al-hamdulillah.. kalau idak... masuk tong sampah aje lerr gamaknyer!!!!


Aktibiti pack baju dan barang niii selesai hampir jam 1 pg tadik... sampai ke pagik mato ni tak mo lena... x tau kenapa??? Ermmm samada sebab tak jumpa levi's itam kesayanganku itu atau sememangnya teruja dan over excited nak ke sana... hermmmmm......

Apa-apa pun alasannya, malam nii hikhikhikkkk… jam 9.40 insya-Allah kami akan berlepas ke GC. GOLD COAST..... here we come!!!!!! So, permisi dulu yea! Stori percutian kami akan di up-date sekembalinya kiter ke Malaysia…. Malas nak hangkut laptop ke sana….


Babaiiiiiii…………….

1 comment:

Anonymous said...

Dekat klang pon ada Gold Cost..x yah pi jauh2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails