Thursday, March 7, 2013

Back up plan...

Tempoh bertenang kami akan tamat sebaik sahaja kami kembali ke Bangi... Hurmm.... tetiba jer kiter rasa perasaan kiter kembali tenang. Yea laaaa dah dekat sebulan dok tertekan kes VISA. Tika dan saat entri ni dicoretkan... kiter rasa kiter dah ready menghadapi sebarang kemungkinan.

So, kali nii kitorang dah siap-siap fikir plan B & C

PLAN B
Kami suami isteri akan back to office. Kerja cam biasa manakala anak2 kami hantar dulu kat private school. Bulan 8 nanti baru ke UK. My asben still guna Academic Visitor punya VISA, manakala me & kids guna Students VISA.

PLAN C
My asben gi dulu ke UK early April... manakala kami anak beranak gi 2 or 3 day before raya Aug nanti. My father and sister in law akan temankan perjalanan kitorang nanti since plan asal kitorang nak raya sesama kat UK nanti. Cuma kiter kena kuatkan semangat tuk manange anak-anak bih kurang 4 bulan nii. TApi tak pe kot... sebab kiter dikelilingi jiran yang sangat helpful... adik beradik pun sedia membantu dan mereka pun stay dekat2 ngan kiter gak. So senang nak mintak tolong. My father and sis in law pun sekali sekala akan turun dan selama ini pun both of them kerap turun kl bila mana kami memerlukan bantuan.

Dah ada plan B dah ada plan c.... mana plan A... hik hik hikk... plan A tuuu.... plan asal lerrr... kalau VISA dah tak kena refuse kitorang fly lerr kannn.... What ever pun keputusannya... kali niii kiter dah redha... sebab kiter tahu... mesti ada hikmah disebalik penangguhan ini. 

Hurmmm... sok kami akan pulang... pulang dengan hati yang dah lapang.... 


2 comments:

Anonymous said...

Ѕo it soundѕ haѵing tο kеeρ that lаnԁline cell phonе
yоu no longег nеed and at the sаmе time use th&#1077 numbеr уou've always been using anyway.

Look at my weblog :: dien thoai

Anonymous said...

geotorelxzp consolidate debt
best debt consolidation

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails