Friday, May 29, 2015

summercamp part 1

Salam....

Entry lepas... kiter ada sentuh sikit pasal Summercamp anjuran PPUPM kan... Esok.... my kiddos akan menyertai program ini. Aikkk... belom bulan Julai lagik dah summer ker??? HAhahhaa... kenkawan kat UK tak yah ler buat terkezut... Malaysia niii dari Januari hingga Disember memanjang summer... jadi tak heran ler musim spring di sana... and dah summer kat Malaysia. 


Merujuk pada brosure nii... plan asal kami, program nii akan diadakan di hutan simpan UPM kat Puchong. Atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan... program nii bertukar tempat ke Bukit Expo UPM... Hurmmm dalam kampus aje! Tido... still dalam khemah! Dah namanya camp kan????

Beberapa helaian brosur kiter print bagi kenkawan hakiemi dan Sephia... Sambutannya Alhamdulillah! Ramai gak kenkawan mereka dari SRAI,BBB bersetuju nak join!

Untuk program ini... kiter merupakan salah seorang AJK. Penerbitan dan Bendahari... Hahhaa... sambil menyelam... minum air orang kata! Sambil bertugas, ley ler memantau perangai my kiddos sepanjang program nii berlansung kan!

Dalam dok nak buat persiapan terakhir tuu... kita mendapat serangan migrain kali ke-3 untuk bulan ini... Adduusss... stress gituh! Mesti ini gara-gara "our new-born baby kat opis" kitorang nan satu tuuu!!! Tension toiii. So, untuk kali ke tiga dalam bulan ini... kiter menelan ubat migrain! Sewaktu entry ini dicoretkan (Jam 10.55 pm) denyutan migrain tuu dah tak terasa. Hurmmm... sebab under drug ler tuu... Tapi kiter tau... En migrain tuuu masih setia di kepala side kiri kiter nii... sebab mata kiter masih berat... bila pandang lampu... zig zag lagi cahayanya... tapi... ditabahkan jugak nak titipkan something  kat sini sebab nak luahkan perasaan sedih tak dapat membantu rakan-rakan lain membuat persiapan akhir di Bukit Expo... Terasa jelez betoi bila tengok gambar yang mereka wassap. Mereka bermalam di sana malam ini.. Huhuhuhu....

Tapi tak payah ler nak sedih sangat koott.... Kiter kena ready tuk persiapan anak-anak yang nak bercamping niii...

Untuk barang peribadi cam pakaian dan toiletries... semua diuruskan oleh my Inchik Asben... sebab time tuuu kiter masih terlantar dek serangan migrain yang stupid itu...

Bila kiter nak recover almost 70%, baru ler sibuk kiter melengkapkan senarai makanan yang perlu di bawa... setiap anak kena bawak... sebuku roti, satu tin sardin kecil, tiga biji bawang, 3 biji kentang, 5 biji telur rebus (kalau tak rebus... nescaya telur itu selamat dipeahkan dalam beg baju anak-anak). Lagik... 3 pek milo 3 in 1 dan 3 botol air mineral saiz kecil. 


Bila kiter menghantar 2 orang anak... maka, senarai makanan yang perlu dibawak kena ler diganda dua....

Anak-anak dah tido awal..... memasing excited giler nak bercamping esok... and now... time sang ibu pulak tido... bai baaiiiiii!!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails