Thursday, September 13, 2018

Operation HTO part 1

Adeeh… lama lak menunggu en asben kat bilik OT… maka sempat laa mok cik mengarang entry ni haaa.

Kalau ikut plan asal… Encik Asben akan jalani operation pada 6 Sept 2018. Ayahanda and sister in law pun dah siap turun dari nganu… entah macam mana ada sedikit miss communication… maka tarikh operation ditangguhkan kepada 20 September. So 7hb ayahanda balik nganu dulu dan akan datang semula  a day before date baru operation nanti.

Disebabkan hjg bulan tuuu ada planning nak lawat Kimie kat TAR Pekan before he sit his PT3, maka cuba laa ty doc kot2 ley diawalkan. Tup… tup dapat laaa   tarikh 13hb… so ayahanda dan my sis in law yang baru aje menjejakkan kaki kat nganu terpaksa datang semula on 11th tu… kesian gak kat depa.

Maka… seperti yang dirancang.. on 12th

Pg masa hanto Khaleef gi sekolah… syahdu syahdan gak mamat tu bila tau ptg nanti acu dia yang akan pick up kat school coz ayah dah warded. Check in spital.. kul 11.00… en asben urus segalanya sowang2.. Mok cik meetim dulu maa….hihihihi… So hantar report aje laa kat bini.

Mulanya dapat  room doubled bed no 23..

Pas tu report dah start ambik darah laa

makan tgh hari laa... minum petang laa


Ptg my sis in-law dtg pick up kat opis… kami terus gerak gi spital… peerghh… cam-cam prosedur dan check up kena jalani before masuk OT utk keesokkan harinya. Khaleef laa heppi toi dapat jenguk ayah dia..


Siap makan sama2 ngah ayah dia... berselera kedua-dua mamat tu makan nasi spital.

Jam 7.00 kami balik dulu… sekali lagi adegan syahdu syahdan si khaleef. Di mmg tak boleh terima hakikat berjauhan dgn ayah dia. Mlm ni asben stay sorang2… kiter blk nak teman kan Khaleef,,, kotnya dia shock lah both of us tak dop… Sekali…. Balik umah.. dinner… terus dia masuk tido ngan acu dia… cehh…. Kalau ibu tau… baik ibu tido spital mlm tu…


13 Sept 2018 
Early in the morning lbh kurang 6.15am… kiter dah gerak gi spital… coz preparation ke OT room dijangkakan 7.30am… sib baik khaleef still mamai lagik… kalau idak… sure ada adegan syahdu syahdan lagik pg tuuu.

Sampai aje hasben dah berdrip bagai…. 
Salin baju OT dan peace dulu yoooo..

7.55am… en asben dah ditolak ke tingkat 4, ke bilik OT. Kiter ley iring sampai depan pintu OT aje. Salam and wish gud luck… kena tunggu kepulangan asben kat bilik lbh kurang 2 jam dari skrg.

So, kiter ke café jap… jenguk apa yg ado… hurmmm… tak dop selera laaa… gi bakery… beli roti aje. Naik atas… tunggu depan TV sambil buat keje opis.

Agak2 mengantuk… maka mengarang laa entry ini. Waktu ini jam dah menunjukkan 10.46 am… adehh… lama toi menanti.. ok laaa… sambung buat keje opis dulu. Dahhhh…..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails