Sunday, January 10, 2010

Bun sausages

Ermm... lama kiter tak muatkan citer mengenai masak-memasak kannn??? He he he... kekadang tuh segan gak coz kiter niii bukannya terror memasak pun... Tapi saja nak mempelbagaikan variasi blog kiter nii... Ada beberapa response yang kiter terima mengenai ruangan jom memasak nii... Ada yang memerli dan ada gak yang mengikuti. For those yang mengikuti time kacih diucapkan.

Perkongsian resepi ini ditujukan pada mereka yang seangkatan ngan kiter... yang dah terror memasak... tak yah baca laaa entry nih. Dan kalau nak resepi yang hebat-hebat... sila layari blong yang pakar cam blog k.hanie, mat gebu dan banyak lagik laaaa. He he he

Ok tuan-tuan dan puan-puan... resepi kali ini ialah:" BUN SAUSAGE". Juadah ringkas untuk anak-anak dan cepat disediakan untuk sarapan pagi sebelum depa ke sekolah.



Bahan-bahannya:

Roti bun (kiter beli gardenia punya)
Sausage
Kepingan Chesee dipotong kecil2
Salad (ikut suka - kiter tak isi coz bebudak nii payah nak makan sayur)
Myonese
Sos tomato (kalau untuk anak2) atau sos cili (untuk kita laaa)

Cara membuatnya:

kelar-kelarkan sedikit sausage dan masukkan dalam oven/goreng hingga agak masak-jgn over masak nanti sausage berkedut... tak cantik maaaa)

Belah memanjang roti bun tapi jangan sampai terputus

masukkan cheese dan salad dicelah-celah roti

letakkan sausage yang panas-panas dicelah roti tersebut. Baru leerrr chesee tu mencair..

pipe kan myonese dan sos dan siappp....


Haaa.... tak sampai pun 15 minit hidangan dah tersedia.... mudah kann????

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails