Tuesday, May 18, 2010

Little Caliphs- Grand Sport Day 2010

Entry lepas... kiter ada tercuittt sikittt ayat Sport day didie kan!!! So, today, i nak share citer "Little Calpihs- Grand Sport Day 2010" pada 15/05/2010.

Before i proceed further atau dalam bahasa pasarnya sebelum den bercerita panjang lebar.... kiter nak mohon maaf pada my biras coz tak dapat mengiringi pemergiannya ke Canada (Ada program kat sana 2 bulan). Ceh ceh ceh... ayat kiter cam kiter lak join sekali gi Canada kan... perasaan toi... hik hik hikk... maksud i... tak dapat hantar dia kat airport.... Pada hari keberangkatannya kiter terpaksa menghadiri sport day didie manakala my hubby temankan kimie one day tournament. Anyway... to Illis, moga selamat pergi dan selamat kembali!

Berbalik stori sport day nih,

Seawal 7.30 kami dah kuar rumah.. Bekpas yg ringkas aje, nugget dan sousages. Gerun gak memikirkan stori last year di mana didie tak mau join perbarisan coz malu dan nak berkepit ngan ayah dia aje!


Tapi... kali niii alh-hamdulillah.... sebaik saja sampai kat Stadium UKM, didie terus meluru ke khemahnya. Teacher dia terus pakaikankan riben dan topi utk dia.


Wajah2 yg excited...


Sekolah didie mewakili warna hijau... depa namakan Kumpulan Green Apple! Sebaik aje tgk didie ok aje! Kiter terus ke Grand Stand. Tak larat nak berdiri lama2 coz kesihatan kiter masih lum stabil. Didie pun faham dan membenarkan kiter berjauhan dgnnya!


Perarakan masuk kontigen pun bermula.... Dimulai dgn Kontigen Dari Little Caliphs GMI berbaju pink... komdian Little Caliphs Sri Serdang Berbaju oren... dan komdian Little Caliphs Bandar Sri Putra berbaju purple...


Next Little Caliphs Bdr Baru Bangi.. GREEN APPLES dan last... Little Caliphs Puncak JAlil berbaju biru!


This is prinsipal/owner school didie dgn baby barunya!


Zoom-in where is didie.. After perform tarian lagu tema... kuar barisan... dan acara sukan pun bermula. Dimulai dgn game 3-4years old. Antara game yg dipertandingkan:

* Shapes oh shapes
* Giant Steps
* Basket Balls
* Crawl Baby Crawl
* Swimming Suites

Niii pasukan 5 years old sedang menanti giliran. Mulanya depa tunggu kat sini... panas terik wooo


alih2 memasing duduk belakang pondok nih... terlindung dari matahari yg terik gituh!!!


Gaya sebelum beraksi... Oh yea!!! nak bagi tau!!! kasut yg didie pakai tuu baru aje dia beli mlm tadi... khas untuk sukan dia nih... he he he.... kalau tak menang tuuu tak tau lerrr!

didie mengambil posisi game yg pertama...


Ni game KAngaroo kids... dimana dia kena kena lompat ngan mengepit bola dan kemudiannya ganti lak ngan lompat guna guni...



Next... balancing Act... berlari ngan menjunjung pundi kacang... untu acara Hop, Hop Don't Drop dan Pop and Plop didie tak join... sibuk nak gi toilet!!!



Next dia join Lets go fishing... cari gambar ikan shj dalam sebesen gambar2 dan komdiannya gantung ngan penyepit baju. Sib baik ko rajin tlg ibu sidai baju... so game niii senang aje lerr bagik dia!!!!


So, berikutnya game untuk six years oled... matahari dah semakin menampakkan taringnya.. panas wooo... Dimulakankan dgan acara Go, Go Twins! Run Caliph Run dan disebabkan panas yg amat 2 game lain dibatalkan dan diteruskan ngan game terakhir Animathon...


Game Animathon niii menarik perhatian Audien coz ia sejenis lari berganti2 dan setiap pasukan perlu menghantar 5 peserta dan setiap peserta dipakaikan ngan watak2 haiwan... sekiranya memegang watak rama2... berlari dengan cara terbang... kuda ngan lomat kuda ikan dgn cara berenang dsb.


Tetiba... acara masih tak dapat dimulakan coz ada parents yg macam tak puas hati... Kitorang siap kutuk mamat tuuu! Yea laaa kalau nak ambik gambar anak engko sekali pun... jgn lerr duduk kat tgh2 lane... camner budak2 tuu nak berlari

Siap mamat tuu blah ngan muka yang hangin... Setelah majlis nii berakhir... baru kiter dapat tahu cerita yng sebenar... Actually dia membantah pihak urusetia membatalkan lagi 2 game utk six yr old... coz anak dia just masuk 2 acara tuuu dan dia datang semata2 nak nak tgk dan nak merakamkan detik2 itu... Hurmmm... akhirnya pihak urusetia tambah another one game agar parent tuu tidak terkilan... iaitu game walking turtle. Alamak... tadik kitorg terkutuk mamat tuuu.... sekarang kan ke dah payah nak mintak maaf... hurmmm.... apa2 pun kalau korg kenal ngan mamat tadik tuu... tlg sampaikan salam kemaafan kiter yea!!! Miss communication!! He he hee!!!


Acara untuk parents "pelikathon" dan "puspawangi" dibatalkan coz cuaca yang begitu terik dan jam dah mencecah kul 12 tgh. So menanti untuk keputusan pertandingan...

Tempat ke-5 jatuhhhh kepada..... Bdr Sri Putra

Tempat ke-4.... GMI

Tempat ke-3... Puncak JAlil

Ke-2.... Sri Serdang

dan juara.....

Little Caliphs Bandar Baru Bangi...


Ni pulak juara perarakan dan sorakan... pun juara di menangi Oleh cawangan BAndar Baru Bangi


Nii didie ngan kawan dia... Hurmmm... kalau nak ikutkan group depa niii tak banyak dapat tempat 1-2-3 dalam setiap acara yang dipertandingkan... Tapi mereka menang coz bermain tanpa bantuan dari teacher/parents dan lari betul2 melepasi check point. Kalau jump... jump... bukannya main langgar aje!... so, tak banyak markah yg dideduct berbanding ngan pasukan lain. Tu yg total mark menjadikan depa juara.


Seterusnya merakamkan detik kemenangan yang diraikan bersama teacher yg berusaha keras dalam menjayakan sukan ini.

Meh kiter zoom medal depa nih!!!

Dari depan....

Another one gambar bersama team teacher Little Caliphs Bdr BAru BAngi


Tadi tak dapat bergambar ngan piala pusingan... biler dah ada peluang... gedik bonar dia nak memegang piala tuu... Since ayh dan along lum dtg menjemput lagik... ikut awak lerr dikk!!!

Perhatikan betoi2 cop jari pada sepanduk depa niii... sama x saiz ngan tgn didie???? Yes, menurut teacher dia, itu mmg tgn didie! He he he...

End off my stori... tahniah diucapkan kepada semua warga Little Caliphs yg mengambil bahagian dalam Grand Sports Day 2010 kali ini. Menang atau kalah bukan perkara utama... yg penting semangat kesukanan dan teamwork dari setiap warga sekolah dan parents. Agains.... TAHNIAH!

4 comments:

kisahwanida said...

congrats didie & the green apple

@d said...

congrats didie...
nnt abg ad blanje makan..hahahaha...
hurm...kimi ngan didie muke same...

Nurul'Ain said...

salam..saya suka baca blog awk ni..sbenanrnya tgh survey utk nk daftarkan skolah ank umur 5thn..b4 ni anak saya CIC bangi..tp agak jauh dr umah so tu yg nak cari skolah berdekatan sbb sy duduk Tmn Sepakat Indah 2.jumpa ttg lil caliphs ni..nak tanya ok tak skolah ni?n kalo boleh saya tau berapa ya yuran utk daftar masuk ke LC ni?

salmi said...

Sori Ain, lambat reply! So far, kitorg mmg amat2 puas hati ngan school nih. Fee dia (pg-ptg... RM350/mth). Masa registration agak tinggi sikit... tp bole kautim byr 2 X. Any further inq, blh ty sendiri kat pengetua dia.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails