Monday, May 17, 2010

My husband is dot... dot... dot...

Last friday... pintu belakang umh kitorg dah rosak. Langsung tak boleh bukak pintu. So on Saturday (lps hbs event sport day didie dan one day tournament football kimie) my asben memulakan operasi menukar tombol pintu.

Bermula ngan proses membuka tombol lama...
start kul 2pm hingga 4.30pm... untuk memecahkan tombol lama my beloved kanda mengambil masa 2 setengah jam... kalau nak pecah umah org nii sempat lerrr polis sampai bang oiiii....

Tgh dok kitorang sibuk memecahkan tombol lama tuuu.... kimie datang mintak makanan... Lapar!!! KAtanya. Dok asyik melayan si TOMBOL tuuu kiter suruh dia carik sendiri makanan/biskut dlm tupperware atas meja. Komdian dia senyap.... kekenyangan. Rupa2nya... dia dah makan mee basi dlm tupperware. Mee tuuu mee b/fast hari Jumaat, kiter bwk bekal untuk mkn lunch hour kalau x blk umh during lunch break. Tapi... tak jadik mkn coz blk tgh hari tuuu... baru pagik tadik keluarkan dari beg dan letak dulu atas meja mkn. Alih2 dah selamat dalam perut kimie... Kimie siap kata mee tuu elok lagik masa dia makan. Sib baik till to-date dia tak ada apa2. Gerun gak dibueknya!

Berbalik kpd stori my hubby tadik....

Niii lak proses memasang tombol baru... siap gi balik kat kedai jual tombol niii & belajar cara nak memasangnya!!! Proses pemasangan mengambil masa lebih dari setengah jam... Berpeluh sakan mamat nih. Siap pasang... kami menarik nafas lega! TESTING!!!! Muaaaahhhhh!!!! Salah pasang kot... pintu still tak bole bukak! Cuba bukak balik tombol niii tapi gagal...

Kesudahannya.....

My hubby terbungkang atas sofa (tido). Dalam 45 minit komdian bangun dan terus meluru ke pintu dapur! Dapat alamat dalam mimpi kot!!!! And TAHNIAH!!!!! within setengah jam my kanda dah berjaya membuka dan memasang kembali tombol baru tuh!!!

Soalannya kpd my readers sekalian??? My hubby mengambil masa lebih dari 4 jam untuk menukar tombol pintu... Soalannya.... Berapa jam kah masa yg sepatutnya diambil dalam proses menukar tombol pintu????

4 comments:

nashora said...

so as conclusion....

your husband x boleh jadi perompok...tp polis mesti x nak tahan...cos x de tokoh....so hambe nie kira budak baik la....hehehe...

apa2 pun..bak kata pepatah...usaha tangga kejayaan...pakai tangga...tu yg lambat...kalau pakai escalator or lif cepat sampai kan....

@d said...

hahaha...
kalau betul2 pnyer pasang,20 minit da siap da pasang...
hehehe..
akak,akak nyer fb ape eh?
-khairul adha-

salmi said...

To my hubby... jgn marah tau!!! Kutuk skittt jerrr!

Ad.. TQ sudi baca akak punya blog... utk FB search Salmi Huwaina.... usually akak just tunggu org invite jer... he he he... mls pun yea. rabun IT pun yea!!!!

@d said...

hahaha...
thanks akak..
keep in touch..
ske bace blog akak...
best,,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails