Friday, April 27, 2012

Cer intai sikittttt.....

Salam guys.....

Last entry kiter promise nak citer pasal persiapan tuk sang anak kan? Hurmmm.... since persiapannya lom lengkap lagik... kiter stori dulu ler benda lain.Tapi still berkisar tang stori pegnan laaa yer!

Kali niii pregnancy check-up kiter wat kat Klinik biasa aje. Malas nak berebut-rebut ngan patient lain kat Pusat Kesihatan. Ada gak yang tanya kat kiter.... kalau decide nak bersalin kat spital goverment, tak pe kalau tak check-up kat Pusat Kesihatan Goverment?

Hurmmm.... based on my prevoius experince, kita wat check-up kat klinik swasta, so, tak der ler buku pink Kementerian Kesihatan punya yang klinik punya aje laaa.... 

Since decide nak bersalin kat Spital Putrajaya, bulan ke-8 baru kiter bukak kes kat sana. Tak der lak pulak kena marah. Nurse tu cakap... yang depa marah tuuu kes yang dah nak bersalin... gi klinik swasta, sekali kesnya berat dan sang ibu dah nyawa-nyawa ikan... datang ngan ambulan nak masuk labour room. Last-last bad reputation goes to Govt Hospital.... 

Hurmm.... tak mo ler nak ulas panjang-panjang stori tuh... berbalik ngan topic kiter.... "CER INTAI SIKITTTT"....

Intai saper????

Hi hihiiii... tak der saper pown.... just intai budak dalam pewot kiter jer!!!!! Haha hahaaa. Tak der nak stori panjang-panjang... Just summerize gambo2 aje. Gambo lama den malas nak muatkan... just selitkan gambo yang tak lerr terkini sangat... tapi latest sikit iaitu on 21 April baru-baru niii!


Yang tak berapa nak reti baca/translate gambo niii... meh den khobarkan..... ni gambar muka dia.... walaupun rupanya tak berapa nak jelas.... tetapi lobang hidungnya tetap menjadi pooojaaaaan... NAmpak tak hidung dia?????? Yang atas hidung dia tu spek mata hitam yang diperbuat dari tali pusat dia. Hahahaa..... Tangannya pulak kata.... One Malaysia.. Hohohoooooo......




 Ni lakkk.... tapak kaki dia.... woooo woooo.... apa tujuan dia tunjuk tapak kaki dia nihhhh...... Nak membuktikan yang ini bukan kaki bangku ker.... So, ley main bola kerrrr??? Eherrmmm.... ekau tu laki ko pompuan.... cer bagi tau sikit.......




 Sekali ada telur laaaa...... ermmm ok!!!!! 


So, camner laaaa ghuper dia kannn?????? Jommm intai lagik......



"Sowi ler ibu & ayah..... my tali pusat dan uri menghalang pandangan. Sebab I tengah tido. Tak ley nak bukak mata. Senyum pown tak mau!!! Ngantuksss laaaaaaa... saya lahir nanti tengok ler puas-puas. Especially Ayah!!!! La nii asyik jaga ibu aje! Saya dah kuar nanti jaga saya pula ye!!!!!!" Hihiiii hiii.... anak pesan tu ayah oiiiiiii.........


1 comment:

nashora said...

Pas tu..siapa la yg nak jaga ayah biler ibu berpantang....huhuhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails