Friday, March 20, 2015

Yea ke?

Selasa lepas, sebaik pulang dr kerja... dalam dok kiter nak cepat gi kedai beli bahan tuk msk dinner nanti., kiter nampak khaleef jalan sambil mendongak... Rambut depan dia dah menutupi dan mencucuk mata dia. Tu yang mendongak nak tengok jalan.

Ingatkan nak potong rambut dia hujung minggu nanti... tapi... dah x ley tunggu dah ni. cian dia. so, capai gunting... bukak baju dia.... bersilat ler kiter kasi trim rambut depan. Rambut belakang..?. memang x sempat der... bukan senang nak potong rambut dia ni.


Alih-alih... malam tu dia dah merengek.... kul 4 pagik kami terjaga bila dia merengek makin kuat... raba badan dia.... panas beb!!! Suhu badan dia dah mula naik dan makin panas. huhh... gimana ye??? maka, Khamis tu terpaksa ler ayh dia ambik cuti dulu.

Today...Ayah dia ada 2 meeting yang kena hadir pagi petang.  So, turn kiter lak jg mamat ni. Sib baik hari ni kiter tak dop meeting penting. Menjaga anak yang sakit memang mencabar kan?

Mamat nii... makan tak mau... minum pun tak mau... Berpaksa  bagi makan ubat. Kalau ler ada orang yang merakam... sure jadik viral  kat internet... Sure depa ingat ada kes penderaan anak bila kiter balut kaki tangan mamat nii. Huhh kudrat kiter sorang mana mampu nak berlawan buah silat "TAK MAU" yang dikeluarkan budak tecik nii... hik hik hikk
Lps bagi  mkn ubat... suhu x turun pun... dah berkali2 kita lap badan dia... kalau panas over sgt... direct alirkan air ke badan dia a few minit... hihihii kira cam mandi gak ler kan? Pas mandi... dia sambung balik tido... cian anak ibu niii.


Puas kiter renung wajah dia... dah banyak susu basi gitu aje. Dia tak nak gak minum... buat bubur nasi pun tak nak makan... Bimbang gak dia dehydrated. Dah ler cuaca sekarang panas berdengung,... Huhh risau!!!

Kami dok terpikir... setiap kali kami potong rambut dia... mesti demam... tiap kali demam... mesti sebelum tu kami kasi potong rambut dia... adakah ia suratan....? atau satu kebetulan? hurmmm... yea ke demam dia ada kaitan ngan tindakan kami potong rambut dia??

Hurmmm... apa2 pun... ibu doakan ank ibu niii kembali sihat seperti sedia kala... ammmiiinnnnn...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails