Wednesday, July 22, 2015

Pray for Husna

Syawal 3, 2015

Tatkala kiter berdukacita dengan status kesihatan sahabat kiter Wati yang pada hari itu merupakan detik-detik akhir beliau berjuang dengan Cancer Usus... kiter menerima satu lagi perkhabaran yang mengejutkan dari sahabat rumpun Melayu di UK...Beliau yang kiter maksudkan adalah Husna...(gambar kenangan bersama beliau yang dicapture before kiter berangkat pulang ke Malaysia pada 27 DEc tahun lepas).  Husna merupakan bunda yang penyabar dan penyayang kepada 3 orang cahaya mata yang masih kecil... telah di diagnose menginap brain tumor... doktor declare 0% survival... Masya-Allah... patut ler kiter sebaaakkkk sangat menyambut Syawal tahun ini... Seorang demi seorang sahabat kiter diuji...

Status terkini kesihatan beliau... beliau telah selamat menjalani 2nd operation... dan telah dipindahkan ke ICU. Namun masih belum sedarkan diri. Kondisi beliau masih kritikal. Terima kasih pada warga Leeds, UK yang sudi menjaga anak-anak kecil beliau. Moga Dafi (suami beliau) tabah dan cekal menghadapi ujian ini.

Oleh itu.. mohon rakan-rakan dan reader sekalian doakan agar Husna berjaya berjuang melawan penyakit ini dan kembali sihat seperti sediakala... Ammiinnn...

Husna...

Kiter tahu awak sangat tabah orangnya... please wake up... anak-anak dan suami awak sangat memerlukan awak... awak janji kita akan bertemu lagi di Malaysia September nanti... Husna... saya nak awak kembali ke tanah air seperti mana awak pergi dulu... Saya nak dengar gelak tawa gurau senda awak yang ceria dulu... saya nak dengar celoteh awak tentang gelagat budak koya dan budak jepun tu... Husna... bangkit laaa... bangun laa... kuatkan semangat awak... kami semua rindu kan awak plezzzz.

Ya, Allah... kembalikanlak kesihatan yang baik buah sahabatku Husna... Hanya dengan izinMu sahabat ku ini boleh kembali menjalani kehidupannya seperti biasa... Kasihanilah keluarga anak-anaknya yang dahagakan belaian dan kasih sayang beliau... Amiin ya Rabbi Alaminnnnn..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails