Tuesday, February 23, 2016

1st day dia....

Kisah lps... my dearest elder son check in MRSM Pekan, dan tak sampai half day dah check out.... chiken pox punya pasal....

Actually MC kimie sampai Rabu (24 Feb 15).. tapi nak hantar Rabu... kiter ada meeting.. Tapi meeting yang ni kiter ley skip dgn alasan munasabah... but en hubby... dia tak boleh skip his 1st class bg new sem niii.... So... plannya nak hantar kimie balik khamis nanti ler... 

Tetiba celik mato pg tadik... terlintas di pikiran... mc dia sampai Rabu aje! Lagi pun... kalau hantar khamis... takkan sabtu tu kami nak redah banjaran titiwangsa tu lagik... paling tidak next week nyer kan!... tapi kan... kalau next week nyer... Khaleef punya sekolah pulak ada sesi parents meet on that weekend.

So, in 5 minute py discussion... we make a quick decision... hari nii ambik emergency leave... hantar kimie balik pekan.


Setelah menikmati "MC" yang membuhsankan, kimie kembali ke Pekan. Kami sampai pekan dalam 12.05... gi lunch cepat2 dan masuk maktab kam 12.40... So, sempat ler gi opis sebelum depa kuar lunch kan!

Selepas menyerahkan MC kat pejabat... Kimie dibenarkan masuk asrama dan skip sesi pembelajaran coz dah half way... takut terganggu kelas yang sedang berjalan.


Katanya kawan-kawan balik asrama jam 2.15 nanti. So dikesempatan itu... ayah dia dibenarkan masuk dorm... kemas-kemas apa yang patut... 


Siap kemas... kitorang tunggu dalam kereta... jam dah menunjukkan 2.15.. bayang-bayang kenkawan dia lom nampak lagik... Kitorang mintak diri dulu... tetiba......


Kimie mula sebak...


Puas gak pujuk dia keluar kereta..... Ajak bergambo dulu... 

Time bersalaman.... kimie dah sedu sedan... Kiter??? dok ehhh.... cool beb!

Sedu sedan dia melangkah masuk asrama..

.Mamat niii yang beria menjerit-jerit... nak along.... nak along....

Sampai kat dorm... kimie patah balik.... nak stay ngan kitorang lagik katanya!

.Pergghhh... puas nak pujuk dia.... time kitorang nak balik... boley lak dia tahan kereta kitorang... ingat dia incredible Hulk apa???

Huhhh... sama je reaksi di masa 1st time hantar pre-school... gitiew jugak masa standard one... Menagis nak ikut balik... Huhuhuhu....

Tapi kannn... time nii kiter kiter memang syahdu... sedih gak nak tinggalkan dia kat sini... tapi kena control depan dia... kalau kiter berat hati... apatah lagi dia kan!


.Yang tak boleh control mamat nii... bergenang aje air mata sampai tertido dia kesedihan along dia dah tinggalkan dia.

Setakat coretan ini... dah berpuluh SMS kami berbalas-balas... selang sejam kimie miss call... tandanya... kami kena call dia balik... hurmm untuk 1st day niii kami layan kan aje dulu...

Moga dia cepat menyesuaikan diri kat sana... gonna miss him.... :(

p/s: 

-baru received call fr him... wish  gud nite dari kejauhan sana.... 

-mengitung hari sabtu nihhhh....

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails