Saturday, September 24, 2016

This is my 3rd Little Caliphs Parents Meet.

Assalamualaikum...

Punya lah tak berkesempatan nak tepek something kat sini... hari niii kebetulannya ada time and mood i nak share my fresh stori pg tadi..

My 3rd session bagi Parents Meet.

Before that... recap balik parents meet yang terdahulu. Yg 1st we ols tak dapat datang sebab lawat Kimie kat Pekan.

Yang 2nd session... Ramadhan yg lepas... perghhh.... Khaleef masa tu punya performance sangat slow due to his behaviour yang kuat trantrum dan dia bina gap yang besauuuu dan avoid segala macam benda kat school...  Itu kami dah agak... sebab every morning masa kitorang hantar memang terjerit2 tak mau gi school. Bila session tu teacher dia cerita dan slow talk ngan kitorang... dia tau kot orang tgh cerita tentang dia.

Sejak detik itu.. kitorang tengok attitude dia dah berubah. Dah tak mengamuk dan menagis lagik... heppi and fun gi school dan dah mula suka membaca... Kiter nampak progress dia (pd hemah kiter)... nampak ada improvement.

And today... kiter nak dengar dari perspektif teacher dia lak.

Since ayah dia terpaksa iring student dia gi competition... Kakak dia lak gi tuition kat sekolah... maka, kitorang berdua menapak dan berbasikal gi skul khaleef. 

Perjalanan kami mengambil masa less than 10 minute.. dan taraaa... ngan bangganya Khaleef masuk dalam kawasan sekolah dia ngan basikalnya itiewww...


Assalamualaikum teacherrrr......


Our slot jam 11.00am.. so, tunggu turn maaa.....

Bila tiba turn kami... we all discuss about progress Khaleef... bersama Teacher Atikah dan Teacher Azwa

Kiter diberitahu.. Khaleef mempunyai sikap yang prihatin dan suka membantu rakan-rakan. Kalau ada yang tak kena ngan sahabat dia... nampak sikap caring dia untuk solve masalah kawan-kawan dia.. Nampak agak matured berbanding umurnya... kata teacher.. hahahhaa.... macam sukar nak percaya.. sebab kat umah dia sangat manja terlajak.

Bab pembelajaran lak:
So far al-hamdulillah, Khaleef dah boleh baca suku kata terbuka.. cuma confuse huruf b dan d tuu stilll ada lagik. Next month dia akan belajar suku kata tertutup pulak.

His febret subject is math... dah kenal nombor dan dah mula kena operasi tambah dan simbol

Art and craft... pun ok...

Hafazan.. dah sampai surah al-masad ayt 1 hingga 3... Hafazan dalam solat semua dah pass.. Teacher dia berharap next coming year.. Khaleef blh join terus kelas Bestari to develop his skill untuk jadi tahfiz... Alhamdulillah... syukurnya!!!! 

Overall... Alhamdulillah... semua in track... tak macam sesi yang terdahulu


Wokeh teacher... dah tiba masa kami berundur diri.. Terima kasih kerana tanpa jemu dan berkat kesabaran teacher and team.. my lil son yang dahulunya tercorot dah mula develop hingga menunjukkan progress yang memberangsangkan. Thanks again!


bye-bye! Kami dah nak pulang!

Perjalanan pulang kami....


Before masuk pagar umah... cukai dulu: kayuh basikal keliling padang... Anak oh anak.. Tp ibu tak membantah... rewards as a gud performance and gud behaviour.

 bila ayah dia sampai aje umah... cepat2 dia capai capai report card dan art and craft dia tadi utk show kat ayah dia.


  Ayah... pejam mata... tadah tangan... surprise....  


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails