Thursday, December 8, 2016

Besday Treat - 08 Dec 2016

Salam...

08 Dec..

Jenuh eeehhh mok cik tunggu detik 12 mlm... kunun nak wish... Dah set alarm kat HP, sekali si Khaleef main my hp... kiter lak terlolap... terbabash gak 3 to 5 minute...  sib baik tersedar... wish laaa ucapan besday to him dan nyanyi ler ngan Khaleef walau tengah mamai...

Hadiah besday????
Hahahhaa.. kali ni lagi sekali tak buat serprise present. Dah nyanyi... sambung tido... terbit mentari nanti ler kiter stori pasal hadiah yer kanda...

Jam 7.30 pagi... we ols hantar Khaleef gi school. Kebetulannya kat sekolah dia ada program.

Kimie... volunteer nak duduk umah... bagi can kitorang breakie dating.

Sephia... kitorang paksa dia gi tuition yang sekolah dia anjurkan sebagai preparation UPSR 2017. Mek yg sorang nii memang jelez sikit ngan kitorang. Memang dia payah nak bagi can kitorang berdating. Dlm muncung2 tuu.. turun gak kete dia menapak gi masuk kelas.

Lepas hantar Mek Sephia..



Our 1st Desitination: We ols date kat Old Town Bangi aje. Nak gi tempat lain... macam payah nak cari port yang bukak awal pagi. Melainkan cafe-cafe biasa yg crowded ngan manusia.


Pagi tuu ingat nak belanja laaa besday boi kan... Sekali masa bukak purse.. mak aaaaiii ada sehinggit dua aje. Hik Hik Hik... nampak sangat yang keje-keje menyetelkan bil tu bukan keje kiter... maka terkekeh-kekeh ler menahan ketawa dan kelip-kelip mata kat besday boi.. mintak yang diraikan bayokan bil... hehehehheee

2nd Destination: Hurmmm... my opis laaa.... tetiba ada keje urgent yang nak kena setelkan pagi tuu gak. Kebetulan gak nak ambik kek yang ditempah 2 hari sudah... Dan kebetulan lagik... boleh singgah bank kat opis... takkan nak beli hadiah, besday boi pun kena bayo sendiri kan! 

Worraaaittt... almost 11am... jom kita ke next destination.


Sekali on de way balik... besday boi bagi kiter present... hahhahaaa... peristiwa yang bagi kiter tersangat ler rare... But ... really luv it.... hahahhahaaa..

Sebelum ke 3rd Destination., kitorang singgah umah, pick up kimie yang dah nak nangis kena tinggal lama kat umah... dia bagi can dating utk breakfast aje... salin busana jap... and tepat jam 12pm pick up khaleef. Next pick up our anak dara kat sekolah.



Berbowling is our 3rd Destination..



Just ambik 1 game sorang.. sebab dah jam dua ptg... tp kitorang lom lunch lagik... Additionally my parents dr pahang katanya akan turun key Ell.


Baru baling pin 2nd round... khaleef dah makin meragam... tadik dia tak heppi dapat kasut yang tak selesa dipakai... Sekarang mengamuk sakan.. sebab dia lapar. Macam-macam perangai dia buat. 



Dah dapat makan even yang ringan-ringan... baru laaa nak buat muka cumel kunun... hangin kiter!

Habish game... kitorang ke 4th Destination... Lunch Treat for Besday Boi


Location??? Kalau gi ngan anak-anak, kena ikut selera depa laa kan!
Kalau tengok menu... agak-agak uols ley agak tak????



Dish yg paling we ols suka kat sini... vanilla muffin dia... 


Apa lagik kalau tak kat Kenny Rogers Roaster tuuu.

Dah kenyang... kami ke 5th Destination... cari present utk besday boi.


Utk hadiah nii, kiter tetapkan apa yang kiter nak bagi but  si dia kena pilih sendiri design mana yang disukai.


Dah namanya lelaki kan... tak de laa mengambil masa yang lama nak buat pilihan. Setelah pilih sikit-sikit... dah dapat angkat satu...


Aikk kanda... sila buat ler muka kunun-kunun dapat surprise present!!!


Anak-anak lak... kali niii diorang tak dapat beli serprise gift kat ayah diorang. Sebab tukang bawak kuar beli hadiah iaitu atuk dan acu diorang dah balik nganu... Nak harap ibu bawak kuar... hahhaha... jgn harap laaa... Kalau ibu uols ley drive... tepat jam 12.00am ayah korang dah dapat a surprise besday present.

Our Final destination and activities...
Raikan bersama kuarga dan kembar date.. ank buah we ols... Huwaida.

Lokasinya entah laaa... kat umah kitorang..? cam tongkang pocah... ingat nak buat kat kedai makan dekat-dekat umah aje. Bila pikiorkan kami dah tired... better buat kat umah... anak-anak ley laa golek2 kan!

Sampai umah dalam jam 6 ptg... perrghhh... cepat-cepat vakum dan mop ala cart. pas tuuu deco sikit ngan banner dan balloon.



Readykan cake atas meja utk our both Sweetheart


Ni cake yang my younger sis bawak...


Menu lak... sate murtabak dan limau... kitorang beli... yang macam menara kembar tiga tuu... My lil Sis yang bawak...  



Haaaa... ini ler besday boi dan gurl hari ini...
NAZRUL + HUWAIDA
kembar yang langsung tak sama... keh keh keeehhh



Acara potong kek...  yuhuuu... rosak my diet


Ini famili Besday gurl

Ini family besdai boi

Ini our big family

Tak ramai yang dapat berkumpul kali ini... majlis adhoc yang dirancang less than 2 hrs

Yang pasti... anak-anak kecik ler yang heppi bila dapat bertemu sepupu sepapat masing-masing kan!

To Huwaida:
Be a gud gurl tauu.. Moga Huwaida membesar jadik anak solehah... membahagiakan dan mengharumkan nama kuarga kita.. even Huwaida Kembar date ngan Ayah... Tapi Huwaida kena ingat... kita pun kembar tau....

HUWAIDA and ibu HUWAINA = see! Ada persamaan tuuu


Hurmmm... dah hampir 12 mlm dah nii....
So rasanya cukup laaa seharian melayan besday boi kitorang nii... 
To my lovely hubby..
Moga Panjang umur... dimurahkan rezeki dan bahagia disamping kami yang U sangat sayang terutamanya aiii yang cumelll ini (mata aiiii tengah blink blink tauuu). Moga tahun ini dan tahun mendatang membawa kebahhagiaan yang berpanjangan til jannah dan yang penting Di Rahmati-Nya dunia akhirat.

Amiinn...
Akhir kalam... Hepi XXth Besday to youuu!!! 
Muahhhhhhhh!

1 comment:

Fatin Days said...

Memang rare kejadian birthday boy bagi hadiah kat wife. Hahaha. Semoga bahagia hingga ke jannah :)

http://www.fatindays.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails