Wednesday, March 29, 2017

Pengalaman ke Langkawi 2017

Uols....😰

Cuti sekolah baru aje berlalu kan?? Mesti ramai yg gi cuti2 Malaysia or Antarabangsa kan?

Hakak pun tak ketinggalan gak kali ni weeiii.. bercuti di tanah air sendiri aje.. tp fenat weeiii... pakat main tukar2 beg kerana tukar beberapa destinasi. Banyak kisah TB yg hakak nak share.. but tak sempat nak karang stori. Sbb nak kena memikior utk flashback.

Kali ni nak share stori yg berlaku pada hakak  awal subuh pg tadik. Kitorang nak gi Langkawi... A nite before... packing brg ala carte aje coz hakak masih mengadap laptop buat kj2 opis. Ngan tak cukup tido.. berjaya gak bangun 4am.

Adik hakak yg dok Nilai dtg jemput kitorang utk htr ke airport. Sampai airport jam 5.30.  beratur nak drop kan bagasi.. punya laa panjang.. sekali sampai kaunter jam 6.16am... baru sedar ic/my kid ank2 tertinggal kat umh beb.. tak lepas nak check in walau dah print siap2 boarding pass...

Di sbb asben hakak yg nak gi conference... 😭😭😭. Akk mintak releasekan asben akk laa dulu. Kitorang tak pe laa.. pandai laa nak cari jln blk umh.

Sementara tu try call  adik yg  dah pth balik umh dia kat Nilai tlg gi bangi ambil my kid bebudak ni.. tak tau laa sempat ke idok sbb flite kul 7.15am.

Masa berjalan ngan begitu pantas. Asben dan father in law tak mau tinggalkan we ols kat airport anak beranak.. so gi kaunter nak tukar tiket.

Next flite RM599 sorang.. kali ngan 5.. baik akk hi krabi.. 😂 weeeiiii

Sekali teringat dlm emel ada salinan surat beranak anak. So ty kaunter blh terima tak? Kaunter kata cuba laa try print and dptkan certified true copy  kat kaunter polis tingkat bawah. Ank2 kami tinggalkan ngan atuk kat cafe

Mcm running man we ols... gi cari mana letaknya kaunter polis. Polis sgt helpful.. bg kami guna komputer dan printer diorang dan buat ctc.. tp dia kata may be tak lps dah guna salinan dokumen even dah ctc. But blh try melepasi polis di balai pelepasan.

Berlari kami naik semula ke atas... sampai kat gate pelepasan... still tak lepas... jam dah menunjukkan pukul 7am...

Terbayang muka ank2 buah kat opis. tak dapat cokelat Whittakers yg diorang dok stori sakan semalam... terbayang muka kwn2 sephia gelakkan minah tuu tak jadik belikan key chain dan cokelat Daim... 😔

Stlh tgk muka ank2 dan mak dia yg satu sen pun dah tak laku... kami diminta turun sekali lagi ke kaunter polis untuk buat laporan polis... salah seorang dari kami kena bawa kesemua bag dan masuk ke balai pelepasan utk alertkan crew cabin bahawa ada passanger yg msh on de way.

But ank2 mmg tak lps masuk.. so asben diminta bwk ank2 gi kaunter polis.. hakak bwk father in law msk balai berlepas.

Jam 7.08 minit... nervous menanti muka2 anak dan asben.. hurmm.. lps ke idok mereka tuu...?

Hampir 7.15 pintu msk kapal dah bukak.. call adik.. dia dah hampir sampai kat klia 2.. aduss.. nak lari keluar pun dah tak sempat nii... klia 2 bukannya kecik.

Sekali nampak kelibat anak2 dan en asben..

Alhamdulillah berjaya gak mereka check in..  dgn ctc sijil dan laporan polis.. berlari2 memasing utk masuk ke perut kapal.. betui betui ngam ngam suiiii... perghhh...

Now hakak dah kat langkawi.. hehehehehe... moral of de stori... wrap up laa sendiri... hahha.

SEKIAN

Nota kaki:
Kali ni tak dop gambo sbb bukan cuti2 malaysia.. teman org gi conference.
We ols.. hy stay dlm bilik aje.. tak sabau ptg nanti.. nak hunting cokelat

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails