Friday, November 24, 2017

Tahniah Sephia


16 November 2017 merupakan detik yang dinantikan oleh calon PSRA 2017...  

So, kami target... paling tinggi pun she can get Jaid Jiddan... Tapi andai dia tak dapat capai target.. What eva keputusannya... kami akan terima dengan hati terbuka. Tambahan pula PSRA bukan minat minat tu...

So... jam 3 ptg tuu... kami dah berada di dewan sekolah.


Sewaktu nama pelajar Mumtaz diumumkan... kiter mmg tak ready dgn phone/camera... Sebab memang tak target langsung dia akan dapat mumtaz. Sekali... nama Sephia dipanggil... memang tak sempat laaa nak capture gambar dia atas pentas masa ambil keputusan tu.


Lepas dapat slip keputusan... menangis dia... tak percaya kot!! Hahahha.. kami pun terkezutt.


Sib baik ada sesi bergambar beramai2... dapat laa capture gambar minah tu... yg betul2 duduk sebelah  penolong kanan yang bertudung hijau tu.


Turun pentas pun dia continue menangis... apa raaaahhhh...


Tahniah my dear




Bersama BFF yang turut dapat MUMTAZ... Kalau tak silap 77 orang pelajar yang dapat MUMTAZ dan alhamdulillah 0 pelajar SRAI yang dapat MUSAADAH... 

manakala
23 Nov 2017 pula result UPSR keluar. Tapi.. Kali nii.. tak de lagi majlis pengisytiharan dibuat.. bagi menghormati keputusan Kementerian, dan menghormati semua pihak. So untuk itu, result akan diberi oleh guru kelas sewaktu sesi penyerahan report kad.

Berdebar gak kami nak tau keputusan Mek tuuu. Boleh jer kami hantar SMS untuk mendapatkan keputusan. Tapi kami hormat keputusan Sephia... datang ambil result direct dari guru kelas.  Tapi.. geng2 yang hantar SMS... ramai je lom dapat feedback. Talian sangat hangat pagi tu.

Untuk UPSR kami target maksimum A yang dia dapat 3 bijik aje. Untuk itu kiter just buatkan bunga cokelat sebanyak 3 kuntum aje! Kita tengok sape yang kena!!!!!

Alhamdulillah... asalnya A Sephia ada 6 bijik dalam bakul.. tapi ada A yang kena curik.. Maka tak dapat laa dia straight A. Masa dapat tau tu... kiter masih senyum... walau sikit pahit tapi mmg 100% redo. Sephia pun nampak agak tegang.. tp masih tersengih2. Hurmm... munga yg tiga kuntum tuuu tak cukup laa. Awk kata awak yakin 3.. so, ibu buat la 3 je.. tak pe laa nak... nanti ibu tambah komdian! 

Maaf... detik2 masa  nak dapat result UPSR nii gambar tak dop... keadah mendapatkan result serentak dengan penyerahan report card menyebabkan kami terpaksa menunggu giliran yang agak lama dan stress. Sampai lupo nak capture gambo!

Pada pendapat kita.. apa laaa salahnya adakan jugak sesi mengambil result atas pentas. Lebih effisyen kottt.. Cuma kaedahnya aje perlu di tukar... Dari panggil calon yang cemerlang hingga yang kurang cemerlang...  baik panggil nama sorang2 ikut alphabet or class. Jgn umumkan berapa A calon tu dapat.. panggil ke atas pentas untuk dapatkan slip keputusan aje. Kan senang.. Tak dop laa parents tunggu lama untuk dapatkan result. 

Keesokkan harinya... tetiba kiter rasa.. sayaaangggg sangat... Awat laaa bakul sephia bocor... macam terbit perasaan sedih sikit.. but cepat-cepat kiter balik kepada istilah Redho dengan qada' dan qadar. 

Buat Sephia... Gandakan usahamu... jangan putus asa... jadikan ini sebagai pengajaran untuk dikau terus berusaha untuk menggapai impianmu. Apa-apa pun tahniah dari Ibu dan ayah. 

2 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

شركة المثالية said...


شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails