Wednesday, August 26, 2009

Selamat Pergi & Selamat Kembali buatmu ayahnda bonda

Pada puasa ke-2 bersamaan 23 Ogos 2009, my parents akan berangkat ke Tanah Suci Kota Mekah untuk menunaikan ibadah umrah.... expected flight kul 12.30 tgh... So, my parents kena ada kat KLIA jam 9.30 am.... Untuk itu dalam kul 7.30 pagi kami bersiap untuk ke KLIA


Sebelum bergerak.... bacaan doa mengiringi keberangkatan ayahanda dan bonda tercinta



Errrmmm.... yang pegi mereka berdua jer... tetapi yang excott ghamai sungguh.... memasing sibuk dan merakamkan detik-detik bersejarah niii... Berlagak ala-ala reporter kunun....



Tengok.... ni pasukan En Palahuddin..... Eh!!! mana gambo kiter??? He! He! He! masa niii kiter tengah capture gambo niii



Ha..... yang comel bertudung putih dan duduk disebelah mamat baju merah tuu lerrr kiter.... banyak woooo gambo-gambo yang kiter capture masa nih... macam-macam gaya ade... tapi malas lerrr nak penuhkan kat blog kiter nii... just ambik 2-3 keping cukup lerrr



Haaa.... ni pengenalan diri para jemaah di bawah pakej CS Holidays....



Aikk.... cam power rangers pun ade!!!!
Dari kul 12.30 kitorang dapat perkhabaran tak rasmi... flight delay hingga kul 2.30 petang.... so... tunggu lagik.... Biler jarum jam dah menunjukkan kul 12.30 baru dicompirmkan bahawa flights kul 9.20 malam... Oh ye!!! lupa nak bagik tau... depa naik Yamen Air....
Disebabkan masa berlepas lambat lagik... kitorang buat decision balik berehat kat umah dulu laaa... at least my parentss bole tido selelap dua dan berehat.
Kul 4.30 baRU KITORng bergerak ke KLIA semula. Sebelum tuuu jam 4.00pm sempat lagik kiter goreng mee dan keropok... bekal kot-kot sempat kitorang nak berbuka ngan our parents. Sampai jer kat sana.... para jemaah dah berkumpul untuk mendapatkan final taklimat sebelum berlepas.
Kira-kira jam 6.30 petang depa sume dah diarahkan masuk ke balai perlepasan. Sebelum tuuuu...............


cek lerr dulu pasport dan tiket mem,asing yeaaa... jangan tertinggal pulok...



dan jangan lupa ambik beg masing-masing.. Tapi awas!!! jangan tertukar udahhhh




sebelum berangkat... abah dan mak bagi amanat kepada kitorg. Alaaa... mak dan abh tak yer risau lerrr... pandai lerr kitorang menjaga budak tembam sorang tuuuu. Sape lagi kalau bukan adik bongsu kitorang tuh



niii mak dan abh melepasi balai pelepasan... sedih woo....





sayu lak melepaskan abah dan mak pergi




lambaian sebelum ke kaunter imegresen...

Hari niii dah masuk hari ke-4 mereka ke tanah suci.... entah leerrr terasa rindu yang amat sangat pulak... Masa depa duduk kat Pahang hari tuuu... walau hampir sebulan tak jumpa tak der lerrr rindu sangat camni. Niii bole dikatakan setiap detik (kecuali masa tido lerr) kiter asyik teringatkan depa... Huaaa...... rindunyerrr....
Doa kami adik-beradik... moga mak dan abah selamat pergi dan selamat kembali. Dan semoga dapat mengerjakan ibadah umrah dengan penuh keberkatan dan keredhaan-Nya.

2 comments:

rahman said...

harga serendah 4890 umrah
JE...KALAU ANDA AJAK KAWAN JOIN SEKALI
SERAMAI 35 ORANG, KAMI AKAN BERI RM 3500 BERSAMA SATU PAKEJ...

rahman said...

www.raudhahtravelcom.my
019-2535796

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails