Friday, March 26, 2010

Test result kimie!

Setelah 3 bulan sesi persekolah bermula... ujian prestasi pertama bagi tahun 2010 telah pun diadakan pada 8 Mac hingga 12 MAc 2010 dengan jumlah 3 subjek pada setiap hari. Off course yang paling risau adalah ibu bapa berbanding ngan anak itu sendiri...

Dengan anggapan tak banyak benda yang depa belajar during first 3 mth niii... ada lerr kitorg buat a simple quiz untuk kimie. Sebagai persediaan...

Last day exam... iaitu on 12 MAc... ada paper yg dah siap di marking...

"Ibu.... along dapat 40... kata cikgu...." cerita hakimie dengan nada yang gumbira...

"40??? apa tuh...? orang kalau markah penuh... 100% laaa along!" jawab kiter tertanya2.

Dari gumbira, Kimie mula terdiam. Katanya, cikgu nak bagi hadiah untuk mereka berenam coz dapar 40. 40???? Hadiah rotan ker? Hati kiter tertanya2. Lambat pulak menanti minggu persekolahan dibuka... nak tau citer sebenar.

Sebaik sahaja minggu persekolahan dibuka... kimie membawa balik result beberapa subjek.... termasuklah.... paper math yang dia dapat 40 tuu...

Rupa2nya untuk math paper 2, dia dapat 40/40 means that 100%. ooo.... baru kiter tau!!!! Sia-sia jer dia kena perli ngan kiter previous Friday... he he he...

Satu persatu result diaaa kiter tgk...

BM 1 - 85%
BM 2 - 98%
BI - 95%
Math 1 -99%
Math 2 - 100%
Lukisan - A
Pendidikan Islam - 97%
Bahasa Arab - 87%
Feqah - 84%
Akhlak - 100%
Tauhid 97%
Jawi 88%
Sains - 96%

Biler tgk paper sains dia... kiter mula nak naik hangin... actually, ada 2 question yg dia careless... tak jawab langsung... sualan tuuu simple giler... tu lerr soalan yg selalu kiter buat quiz untuk dia.

"Kan ibu pesan... dah siap... semak balik soalan... niii ngapa tak jawab soalan senang niiii"




"Along dah buat bulat... tapi... ada oarang padam..." menjawab pulak budak niii.....

Hangin kiter ngan kimie niii coz dah buat salah... tapi tak nak mengaku salah... nak jer kita berbalas jawab... "kalau dah buat... ngape tak der bulat kat sini...??? Cakap sape padam... HANTU ker?????" tapi kata2 tu tak terkeluar coz segan gak ngan bapak mertua kiter yg dah tunggu kat meja makan.... Kimie terdiam dan merajuk tak mau makan malam tuh...

"Tak nak makan sudah..." jawab kiter ngan hati yg membara... Puas atuk memujuk kimie untuk makan...

"Dah laaa... next time semak dulu tau!!!" pujuk kiter dan akhirnya kimie makan gak malam tuu...

"Tu laaa... lain kali along semak dulu yea ibu!!!" Aikkk mengaku lerr pulak kau yerrr!!!



Nii lakkk paper akhlak...


Hurmm... tak sangka kannn soalan untuk bebudak darjah satu nih... pandai bebudak sekarang baca jawi... I'm sure ramai dikalangan kita yg dah berumur nii masih tak mampu baca jawi kan? kan? kan?



Ni lak... paper English,

Perghh.... tak macam soalan kita dulu2... kan..??? i tell uuuu... Soalan budak darjah satu nih!!!



Yang berikut nii lakk... paper BM....




Tak expect pun soalan mereka cam niii.... perghhh.... masa kiter darjah satu dulu... baru lerr nak belajar mengeja kann??? Betoiii kerrr sekarang niii sukatan pelajarannya dah lain? Any komen from kengkawan lain yang bergelar cikgu?????

3 comments:

nashora said...

hahaha....

kalau ayah dia..zaman dulu darjah satu...sure x nak dapat markah2 cam tu...lagi teruk ade la....tah2 merah jer....

tapi entah la..mungkin sukatan la nie dah advance since bebudak dah belajar awal2 di peringkat prasekolah...

anyway ok la...tu kalau grade Uni....semua ada..dapat anugerah dekan tu....so kimie biler nak dapat anugerah dari dekan seksyen 8 tu...(last2 ayah dia yg rasmikan dulu...hehehe...)

soi said...

banyak betul masa aok nak buat benda2 camni..

salmi said...

soi???
So far kiter mengenali hanya sorang yg kiter gelarkannya SOI si mamat T'loh??? Kamu kah gerangannya itu???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails