Tuesday, November 9, 2010

Another product UPM

Salam 2 all off u.... Entry kali nii I just nak share e-mail yang diterima regarding facial cleanser. Katanya banyak product pencuci muka termasuk product kat bawah niii menyumbang kepada penyakit kanser kulit.

Sejauh mana kebenarannya ermmm... I tak jamin kesahihannya. May be yes and may be not... Ermmmmm... Susah nak cakap.... Baik ubat... sabun... makanan... herba... vitamin....dan apa-apa lah.... (termasuk kasih sayang - keh keh kehhhhh) kalau berlebihan dos/sukatan penggunaan dan pengambilannya pasti ada kesan sampingan. Sebab itu dalam Islam kata... kita hendaklah berwasatiah... dan dalam bahasa mudahnya... besederhana aje... So???? Apa kaitan ngan stori/picture kat atas???

Hurmm.... entah!!!! Pandai pandai lerr kowang nak pikirkan. Tujuan entry nii ditulis hihihi... nak perkenalkan lagik satu product UPM....



Sabun dari hasil penyelidikan one off penyarah/penyelidik kat sini. Ramuan asli/semula jadi.... menggunakan pokok herba. So far, banyak gak sabun-sabun yang dihasilkan untuk pelbagai tujuan. Tapi kali niii kiter baru beli sabun muka (hijau-untuk mencegah dan menghilangkan jeragat) dan Lengkuas padi untuk enzima dan gatal-gatal kulit. Sejauh mana keberkesanannya...? Hik hik hik.... Tak nak komen... coz kiter tak guna promtly sabun muka tu.... selang seli gak ngan produk sedia ada yang dah ada dalam stok kat umah nih... Tapi... sabun lengkuas padi tuuu... macam nampak keberkesanannya.. Sebab si Sephia kan ada enzima... nampak kurang sikit enzima dia.
Ok laaa... tu aje nak war-warkan kat sini..... Dahhhhhhhh

6 comments:

nashora said...

"Baik ubat... sabun... makanan... herba... vitamin....dan apa-apa lah.... (termasuk kasih sayang - keh keh kehhhhh) kalau berlebihan dos/sukatan penggunaan dan pengambilannya pasti ada kesan sampingan. Sebab itu dalam Islam kata... kita hendaklah berwasatiah... dan dalam bahasa mudahnya... besederhana aje... "

erhmm...kasih sayang x leh berlebihan ker?..takut mudarat yer...berapa lama mudarat nya...kejap jer kan....9 months jer kan...hehehe

Yana said...

apa yg 9 bulan bngah?? hihihihihi

salmi said...

amboiii... pandainya buat ulasan!!! De... abaikan aje komen En. Nashora tuh

suhaimi said...

salam. tq kak . sy salah sorang team yang bt sabun ni. kak blh x nk tgok hasil yang kak dapat dari guna sabun ni. tq hp: 017 2092082 mie

salmi said...

suhaimi... awk nak tgk hsl ape? Hikhikhik.... segan lakkk.... akak x guna promtly sabun tuh.... yg lengkuas padi tu... yea! So far, ank akak x guna sgt dah cream ekzima.

Anonymous said...

sabun2 herba neh dah upgrade . dah kuar secara rasmi dah. boleh la cari dorang.

suhaimi (0172092082)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails