Thursday, November 4, 2010

Kek Batik

Salam semua.... disebabkan tahap kebizzian I lum reda lagik.... I just nak up-date stori ngan resepi ringkas nii... Mana laa tau bole jadik sumber inspirasi kalian masa Deepavali/Raya Haji nanti......


Pernah tgk tak tgk rupa kek batik nih???? Hahahaaa teringat zaman muda-muda dulu kannnn!!! kek malas punyaaaa.... Resepi dibawah just untuk wat setupperware kecik atau bahasa lain... setengah adunan... Sesuai tuk isi keluarga yang kecik atau kuarga besar yang berkantung perut kecik... kalau kuarga anda sebaliknya... sila darabkan ngan angka 2...3....4... dan ikut suka u ols laaaa.....





BAHAN-BAHANNYA:


1/2 buku butter
1/2 tin susu pekat
1/2 cawan milo
1/4 cawan sebuk koko (less sikit pun tak pe...)
Sesudu dua air (x isi pun tak pe)
2 "rows" biskut marie (yang paketnya 350g) Kiter lak guna 2 jenis biskut (Julie &Munchy's)
1 biji telur

CARA MEMBUATNYA:

1. PAnaskan butter hingga cair
2. Pastu masukkan susu, milo, koko dan air-kacau hingga agak pekat...api jangan kuat tau!!!
3. Masukkan biskut... kacau sebati dan tutup api sebelum biskut lembik dan hancur
4. Masukkan biskut dlm tupperware yang dah dilenser marjerin
5. Tekan sikit supaya padat dan rapat
6. Biar kek sejuk.... (biskut betul2 lembut) baru boleh simpan dalam peti sejuk...
7. Dah... boleh potong....


jom makan.... hehehe....!!! Senang kan?

1 comment:

kisahwanida said...

teringat zaman kat TAHAP....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails