Sunday, March 13, 2011

Gambang Waterpark

Ermmm... cuti sekolah dah pun bermula... For those yang anaknya dah bersekolah... time-time gini laaa memasing sibuk nak mengatur aktibiti percutian anak... samada nak gi bercuti, balik kampung atau stay aje kat umah.

Pada mereka yang ada merancang nak gi bercuti dan destinasi percutian betemakan cuti-cuti Malaysia dan masih lom try ke tempat ini.... boleh ler try.... ke Gambang Waterpark.

Anda ada pertanyaan mengenai Destinasi ini??? Dengan teori 4wife 1Husband... meh sini den tolong jawabkan:

1. WHAT? - Destinasi Cuti-cuti Malaysia

2. WHO? - Sape-sape yang berminat nak giii laaaaa

3. WHEN? - Masa cuti sekolah laaaa.... Tak pun hujung minggu... alaaa hari-hari biasa pun ok gak

4. WHERE? - Kat Gambang, Pahang....

5. HOW nak ke sana???? Hihihi... layari aje web dia... tak gheti den nak khobarkan... Al-maklumler... den ada drebar tuk bawa den ke sana. Hihihiiii...


Wokeh... meh sini den nak kongsi sikit stori kitorang kat situ.... Kitorang pernah ke destinasi ini pada Des 2010... tu pun curik2 time membelah ruang kesibukan penutupan akaun 2010.... yea laaa bagi menunaikan janji kiter pada Hakiemi thn lepas.


Pok Cik guard niii terkojut sebentar bila terkena panahan flash kamera kiter... hihihiiii... tujuan asal nak capture building waterpark niii dari jauh... mana tau tercapture lak gambo dia tgh bertugas.... (masa nii still dalam kereta yg bergerak perlahan menuju ke parking lot)



  
Kitorang pilih untuk tidak bermalam... so, sebelum terupa, bergambar dulu kat mercu tanda Gambang Waterpark iniiiii



Ermmm.... konfuis jap bila baca papan tanda nii.... kalau ikutkan si Sephia dan hakime nii smaller dari En pingu tuuu.... kira free laaa kaaannnn????  Kalau ikut ketinggian, maka sah-sah lerr budak berdua niii kena bayar


So... how much enterance fee???? Tuk dewasa RM21.90 dan kanak2 14.90. Pas tuuu jangan lupa beli top-up... upsss.... bukan top-up phone. Tapi... top-up tuk beli apa2 kat dalam nii... cam sewa pelampung... beli makanan... dll... Cashless method. So, boleh simpan semua beg duit anda kat safety box yang disediakan. Cuma scan aje kat pergelangan tangan anda.  Dun't worri... top up tu refundable kalau x habis di spent



 Wokeh... memasing pakai dulu gelang yang baru dihadiakan oleh ayahanda korang



Komain laju budak berdua niiii... x sabar benorrr.....






 
 Wokeh udah ready semua..... settttttt.... goooooo!!!!!




 Kalau ikutkan hati... nak aje kiter gi main semua benda yang ada kat waterpark niii. Tapi kena sedarkan diri... tujuan ke mari untuk anak... so??? Temankan aje laaa ank mandi kat area sini....



 Tak pun kat sini...



 Hahahaaaa... licin nasi lemak yang kitorang seludup bawak masuk. Hihihiii.... gabra gak masa nak seludup nasi lemak niii... al-maklumlaaa... depa siap selongkar beg2 tuk wat sport cek keselamatan.. Sib baik benda alah niii kat bahagian bawah beg.... terlepas... sori yea kepada pihak management... Alang2 dah bawak... takkan nak tinggal kat tong sampah... tak baik tau!!! Hihihiiii



 pas makan... nak try main wave kat coco beach area.... hurmmmm x sebest Desa Waterpark punya wave



Sebelum balik.... dapat ler rembat 2 helai baju tuk anak2... bagi menghabiskan top-up punya kes lerr niii...

Kesimpulan dari percutian ini.......

Ermmm.... nak katakan best sesangat tuuuu.... idak ler sangat. Tapi bagi budak2... Cukup enjoyed. Ada sesetangah perkara Desawaterpark lebih hebat... ada sesetangah perkara lak... Gambang waterpark lebih hebat. Sunway Lagoon???? Bukit Merah???? hihihihiiii Kat sunway.... so far Dry park kiter dah masuk.... wet park... going to be. So, setakat nih tak mo buat perbandingan kat situ lagik... Bila dah pergi bawak anak2 baru kiter akan  buat conclusion hasik kerja compare mengompare... hihihii...

Ape2 pun... bab main2 air nih... budak-budak still akan kata best BEST BEST.... so tunggu apa lagik...  Selamat Berchotttiiiiii.............

1 comment:

ketikketok said...

meh la ke CH..Galeri BiGDee Magic Potions Taman Royal Lily, Tanah Rata

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails