Tuesday, April 2, 2013

Menerima Kunjungan Pertama

31 Mac 2013...

Ini merupakan hari ke 14 kami di Bradford dan ini kali pertama kami menerima kunjungan tetamu yang akan bermalam bersama-sama kami. Kerisauan melanda kami... Ngaper risau????  Untuk menyediakan tempat tidur... tak berapa menjadi masalah sangat sebab bilik ada. Yang menjadi kerisauan adalah kelengkapan dan barang2 dapur yg lom complete. Periuk cuma ada satu, pan pun satu, cawan 4 bijik, pinggan 6 bijik dan mangkuk 2 bijik.... hurmmmm camner niii.. Tu belom lagik cerita bahan mentah tuk masak!

Kiter lom tau sangat nak membeli belah kat sini. Semuanya ala-ala darurat gituh... To my tetamu.... kita ber ala-kart aje la ye!

Tetamu yang dimaksudkan adalah adik ipar kita & famili. Depa dtg dari Portmouth UK. naik train dari sana 3 beranak. Kitorg just pick-up kat station keretapi Bradford.

hahahaaa... mulanya susah hati... bila mereka sampai.... semuanya perasaan tu berganti ngan kegumbiraan.... Heppi bila dapat bertemu dan berkongsi cerita ngan kuarga tersayang. Terubat sikit kerinduan kat kuarga di Malaysia!

Untuk makan-makan... mostly banyak delivery service.. masak lak sikit-sikit aje. Ada ke patut... tetamu laak yg masakkan lagsane tuk kami... hihihihiii.... Tapi tak salah kott.... tetamu kitorang niii mmg pakar wat lagsane... yummy gituh!!!!

Percutiannya 4H 3M kat Bradford niii macam tak berapa nak best aje.... Yea laaa... kitorang tak bawa mereka melawat tempat-tempat menarik pun kat sini. Banyak habiskan masa dalam umah jerr... Hihihihii... kitorang pun lum teroka lagi bumi Bradford. Yea laaa.... masa mereka sampai... sajli baru aje mencair. Kitorang pun orang baru kat sini. Tak tahu lagik apa yang ada sekitar sini.

So, satu tempat aje yang kitorang bawak mereka.... "Leister Park". Boleh lerr anak2  &  sepupu mereka main saki baki sajli.

Hurmm... setelah 4 hari spent masa bersama-sama... tiba le masanya mereka pulang... Cedih maaa.... Tapi... tak pe, pas niii kami lak akan ziarah mereka kat sana. Kepada my tetamu... mohon maaf di atas segala kekurangan tuan rumah nii... Hopefully pas kitorang stabil nanti... u ols tak serik untuk ke mari. Insya-Allah... kami akan bawak ronda2 sekitar Bradford dan bandar-bandar yang berhampiran cam Leeds, Manchester, York dan seangkatan dengan nya.

5 comments:

Lina W. Sasmita said...

Seronoknya jumpa family di negeri oran ye :D
Salam kenal ya mokcik dari Batam Indonesia

salmi said...

Slm perkenalan.....

Azura Mohd Salleh said...

as salam...boleh sy dapatkan fb komuniti malaysia di leeds bradford. tq...penulisan Pn amat informative...thanks again..xura_ms@yahoo.com

din assafar said...

salam kak,sy student mlysia study kt yaman,plan nk dtg uk cuti sem ni tp xda kenalan kt sana for guide&manage tmpt tinggal dan urusan2 ln.klu bole mintak tlg akak or kenal2an kt sna sb ni first time travel ke uk ni..dinassaliq@gmail.com.tq kak

salmi said...

Din... Ahlan wasahlan...
Ermmm... tak berani nak nak advise. Sbb UK niii kena bagi tau destinasinya. Kalau area London tuuu agak jauh dari sini. Tapi kalau nak ke Mancester... ley ler bermlm kat sini.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails