Tuesday, April 9, 2013

Kami menerima kunjungan tetamu lagi

09 April 2013

Kurang dari sebulan... kami menerima lagi kunjungan tetamu yang akan bermalam di rumah kami....  katanya petang baru tiba, so kiter tak der laaa masak lagik... Tetiba seawal jam 10 am tetamu dah tiba. Tetamu yang kiter maksudkan ialah Prof Madya Azman Ali dan isteri Prof Madya Fauziah Mahat.

Hurmmm... cian lak kat tetamu kiter tuuu... kiter x siapkan makanan untuk dijamu waktu sejuk-sejuk gini.... yang lebih dahsyat... my tetamu lak yang masak... Kurma kambing. Sedap tuuu.... kiter yang tak makan kambing pun boleh makan bertambah-tambah.

Petang... my tetamu ajak kami ke Leeds... jumpa kenalan lama mereka. Dr Azman yang drive.Kami heppi sangat dapat berkenalan dengan mereka. Kagum kami dengan pengalaman Ustaz Daud dan Kak Midah sekeluarga.

 Memahami kami baru aje tiba... k.midah tanya apa barang yang kiter lom ada... Hihihiiii naik segan lak kiter. Tapi, Dr Fauziah ler yang jadik org tgh... yea laaa... masa dia msk tgh hari tadik... semuanya serba kekurangan. 

So, macam-macam k.midah beri... Rice cooker, lesung batu, tea set, pinggan mangkuk dan macam-macam lagik lerrr... Dulu... masa gi umah Baini... dah hangkut sikit... niii hangkut lagik...  hihihihii...

Tapi... ini ler adat komuniti Malaysia kat sini. Senior yg pulang selalunya akn tinggalkan brg2 kepada rakan2 yg masih ada untuk diwariskan pada rakan yg baru tiba... sedikit sebanyak dapat membantu rakan2 yang belum stabil.... 

Sekembalinya dari rumah k.Midah... kiter lega banyak!!!! Haaaa...dari cuma 30% dapur kiter dah 60% furnished. Terima kasih yang tak terhingga diucapkan!!!! 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails