Saturday, April 13, 2013

Zafira oh zafira

13 Apr 2013

Seawal jam 7.30 pagik kami ke Chesterfield... Buat apa????? Hihihiiii.... ke car boot sale ler beb!!!! Nii antara car boot yang terbesar yang hampir ngan area kami. Perjalanan ke sini mengambil masa bih kurang 1 jam setengah.

Bih kurang kul 9 lebih kami dah tiba. Hurrmm.... still awal lagik niiii. So?????


Alas pewot dulu dengan bekalan yang di bawa.

Kami masuk awal... so per entry tuk dewasa dikenakan £5 free for kanak-kanak. Tapi kalau masuk kul 12 ke atas just £1 tuk dewasa.

Hurmm... kami tak der ler memborong sakan... tapi ada ler dari tak der langsung macam sesi lawatan car boot yang lepas-lepas. Baru pandai membeli laaa katakan. Yea laaa... car boot kat Malaysia lain suasananya... kat sini lain... 90% barang yang dijual adalah recycle item. Kalau pandai cari ley dapat yang baru. Diorg jual balik hadiah yang depa dapat masa Christmas dan sebagainya.

 Suasana kat car boot tak der laaa pulak dapat kiter share ngan kowang kali niiii... lain kali kiter capture gambo yea!!!!!! 

Balik dari car boot.... cerita syahdu beb!!!!!

Our zafira .... huhuhuuuuu...clutchnya dah K.O.... maka terbang ler £230 bagi membolehkan Zafira dan kami berlima naik towing truck dari Chesterfield ke Bradford... 

Kami baru aje dimaklumkan bahawa dinasihatkan jadi membership cam   AA. Jadi towing dan minor recovery is free. Cuma kena bayar membership bih kurang £10 sebulan.


Memandangkan Isnin nanti nak hantar anak ke sekolah yang boleh tahan gak jauhnya... maka.... kami baiki ler jugak Cik Zafira niii... hurmmm towing+service=boleh beli lagi satu Zafira.... huhuhuuu... Ini ler yang dikatakan Pengalaman yang tak boleh dijual beli!!!!!

yang penting kena....

S.A.B.A.R

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails