Monday, December 8, 2014

Visit dentist & tutup buku... part 2

Entry lepas,Sephia dah tutup buku rawatan pergigian dia kat Leeds Teaching Hospital... and this entry lak mengisahkan, kami ke Allerton Dental Practice lak... final visit!

Al-kisahnya nak register dan jumpa dentist kat sini memang agak  cerewet...first register... pas tuu tunggu berbulan gak untuk depa set appointment tuk bukak buku/case (time tuuu jumpa ngan nurse dia aje dulu)... makan berbulan lagik baru dapat jumpa dentist dia... pastu selang 3 bulan kami akan terima message untuk visit klinik...  pembantu perubatan/nurse (agaknyer laa) akan sapukan fluoride kat gigi budak-budak. Jumpa dentist memang 6 bulan sekali... Beshhh gak bila dah dapat bukak case kan? Cara depa set appointment pun senang... all computerise. Bila dah tiba time visit... computer akan generate SMS untuk bagi tau date dan time appointment. Kalau kiter nak tukar date... baru tepon pihak klinik.  Kalau ikutkan hati... nak aje kiter register gak ngan dentist kat sini... Tapi kalau orang dewasa (even student tua) sekarang dah kena bayar beb!!!! Mahal tuuuuu sekali visit. tu belom termasuk treatment lagik. Unless ler kalau dapat bnefit kerajaan UK kan?

2 December... sekali lagi kami kena bawak anak-anak visit dentist kat Allerton Dental Practice. Ini kali kedua kami dapat jumpa dentist dia. Dentist tuuu check gigi dan just sapukan fluoride aje kat gigi Sephia dan tak mau nak komen lebih sebab dia dah transfer case Sephia kat Leeds Teaching Hospital kan? Untuk kimie lak... depa nak set time untuk Kimie buat braces... sebab gigi kimie ada gap yang agak besar. Tapi kami cepat-cepat bagi tau yang this is our last visit sebab dah nak balik Malaysia,

Doktor tu kata ok... kita buat lepas kami kembali semula nanti... Maka kami bagi tau ler bahawa kami balik for good. Doktor tuuu agak terperanjat dan mintak kami teruskan rawatan kat Malaysia nanti. Lepas sapukan lapisan fluoride kat gigi Kimie... Dentist tuuu dapatkan sekali lagik kepastian dari kami dan finally tutup case...

Final words dari dentist before kami tinggalkan klinik... gud luck & have a save journey... Sedih lak nak tinggalkan klinik  tuuu... sob sob... sob

Selang beberapa hari komdian, kami terima pulak salinan surat dari Leeds Teaching Hospital kepada Allerton Dental Practice...  dengan rasminya menyatakan kami dah "TUTUP BUKU"...

My final word to them... Thanks a lot on yr excellence service! 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails