Saturday, October 3, 2015

Final meal for them for the year 2015

Tugas Rutin Hari Jumaat di hari persekolahan....

Bangun pagi-siapkan sarapan-berkejaran hantar  anak gi skul [even jadik co pilot aje pooonnn!], - pastu gi keroje! Aikk..... macam rutin week days yang lain aje kan???


Uooopppsss.... sebenarnya idokkkk!!! Bedanya terletak pada waktu lunch hour... 


Tgh hari Jumaat usually merupakan gugurlz day out. But ianya jarang-jarang berlaku pada kiter... Usually time tu kiter balik Umah... Bukan buat apa pun... kemas ler cikit-cikit umah yamg berselerak bagai tuuu....sementara tunggu en asben balik solat Jumaat! Coz weekend biasanya tak lekat kat umah!


But year 2015, my routine totaly change. Tgh hari tuu fenuh ler kereta Cik Tima kami dengan kawan-kawan kimie. Roughly setiap minggu dalam 5-6 kawan kimie tumpang balik umah untuk solat Jumaat coz petang tuu depa ada kelas tambahan.


So plus minus kiter ada 45 minute untuk sediakan anak-anak itu lunch. So, dah jadik tugas rutin kiter... touch down aje halaman umah... direct ke dapoq, tanak nasik dulu... masak lauk dan sayuq... Menu nyer yang simple aje.... everthing mesti sedia terhidang dalam masa kurang 45 minit.


Their febret is my nasi ayam... tapi... menu yang biasa kiter buat is sweet sour (kalau tak telur... meatball sweet sour... tak pun sosej sweet sour). Pas tu teloq dadar or telur bungkus... Kalau menu yang kiter sebut tadi, memang liciinnn... Kalau masak tom yum or masak lomak... tak laku beb!


 Lagik satu yang tak laku saban minggu....SAYUR. Masak ler apa jenis pun... memang tak laku sangat. Bebudak ni makan sekadar nak jaga hati kiter aje!


Last week.... iniler  Final meal for them for the year 2015. 



Gara-gara lupa nak turun stok ayam dari petisejuk... tak dapat ler nak masakkan nasi ayam kegemaran bebudak tuuu... So ambik telur dia aje larrr buat  telur bungkus, pastu sosej sweet sour, masak lemak kobis dan orange for dessert.



Usually memang kecoh ler meja makn 8 seater kitorang niii... Memasing mengisi tangki before ke kelas tambahan yang akan bermula jam 2.30ptg.

Ni gambo last week....  a few minute before their PSRA's tuition session....

But this Friday......

Bukak aje pintu.... dah tak dop apa nak dikejarkan.... Terasa janggal pulak!!!!

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails