Wednesday, March 16, 2016

Sambungan kisah "sabar aje laa"

Episod lepas.. kami bagi syarat kat kimie utk dia lawan rasa homesick dia yg tersangat over tuu.. we give him one week time utk dia decide hala tuju persekolahan dia. Dgn syarat.. dalam seminggu tu dia kena tinggalkan sickbay dia dan join aktiviti maktab. We ask him utk try dulu bersekolah di situ... So, dia cuba menyahut cabaran kami...

Meniti hari dia di sana...

Walaupun dikejauhan.. tak terasa sangat sebab... semua yg dia buat sentiasa di up date. Tak dia sendiri yg tepon... cikgu homeroom dia akan up date stori aktiviti anak2 dalam group wasap. Or any info yg parents dapat dari anak mereka akan dishare dlm another wasap group yg lbh bsr. 

Akhirnya one week flies away.. sedar2 dah tiba time kitorang sekali lagi meredah titiwangsa...  tak sabar lak nak dengar citer dia walau dah almost tau semua cerita dia hari2 di sana... Sesi meredah Titiwangsa kali ni gak akan digunakan dan nak buat sesi postmoterm seminggu dia di sana

Sebelum tu.. siap2 masak one of his ferbret food... zoom dalam jam 7 am to ensure that we reach there  at 11am  on de dot.

One de way to pekan.. bertalu2 gak sms masuk dari pekan.. tanya kitorang dah kat mana... hahahhaha... tak sabar ler tuuu...

Sebab dah janji jumpa kul 11... so kali ni kitorang tak singgah temerloh. Takut lama di pit stop.. ada banjir pekan tu nanti.

Alhamdulillah... kami tiba sebelum jam 11... tunggu jap kat luar pagar.. dah ada parents yang lebih awal tiba. Maka ber que ler kitorang macam menunggu turn, ibarat cam nak order makan kat drive trough. 

Bila jumpa mamat tuu... huhuhu berpeluk sakan ler kununn... 

Sebelum keluar... dia bawak kain baju haaachummmm... so, our first destination is dobi...



Sementara tunggu kain siap... mamat tu siap landing kat ayah dia... hahahaa... rindu giler ler tuu


Kat sini pun boley hepenning giler biler dapat buat famili gathering. Macam2 dia cerita tentang dia.. kawan.. maktab.. bla... bla.. bla... Kami dengar aje dulu.


Ok... a few minute lagi... kain dah siap dry


Jomm to next destination...

To Gambang Resort City... kali nii kami mohon untuk ambil kimie keluar bermalam atas justifikasi "as reward for him kerana berjaya mengatasi masalah homsick dia yg kritikal tu"


Kami ambik apartment 2 bedroom. Yg siap ada small dining area


Boleh tahan gak apartment ni... katil for each room besar... 2 super singgle bed yang boleh di attach boleh jadi one super singgle bed. And each bedroom ada tv.. so tak payah berebut xhannel.

Lepas settle down dgn urusan check in... kami sooru sapedek laa... lapar tuuu


Pastu.. aktiviti santai... main pavilion dan uno games... hehehhe seronok betul bila kami reunite...





Petang tu sesi berkubang di swimming pool...

Malam... kami kuar jenjalan cari makan kat night market depan resort..

Makan2...

Dan sesi muhasabah diri dan postmoterm pun bermula..

After berdiskusi.. it's time for him to made a desision... apa pun yang dia decide.. kami akan terima dengan hati yang terbuka dan tak mau paksa2 wokeh...

Finally.. he decided to stay di MRSM  TAR coz he really enjoy dengan aktiviti2 yg ada di sana.. 

Alhamdulillah.. moga keputusan yang dia buat baik untuk dia utk hari ini dan hari mendatang..

Kitorang follow aje.

Esoknya... we sent him back to hostel..  masa nak say bye to him.. bergenang gak air mata dia nak melihat kami pergi... cepat jer dia salam dan terus masuk asrama tanpa menoleh pada kami...

Luv u and really miss u..

2 comments:

Norma NML said...

Alhamdulillah...semoga Kimie success kat sana :)

Norhayati Mohd Isa said...

Homesick sangat tu..
Alhamdulillah dia semakin gembira di MRSM tu :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails