Saturday, August 6, 2016

Heppi 4th birthday khaleef

Siooohhhh... bersawang dah my blog nii... nampak benau dah lama tak hup date  stori kann??? Hehhehee...  

Ini Stori lama... Kesah bulan Jun 2016

End of 2016... sekali lagi birthday khaleef jatuh pada bulan puasa.. so, sekali lagi sambutan yg super duper simple buat anakanda khaleef ni.

Plan asal.. si ayahnda dan bonda ambik choti.. masak a little bit grand dish (actually plan dish tu tak de ler grand pun di mata uols.. hehhehe).. pas tu, jemput our siblings and sepupu2 khaleef yg berada di area lembah klang utk berbuka puasa sama2.

Tapi kan.. plan itu semua terbatal apabila majlis berbuka puasa bersama kaum kerabat terdokek dah suddenly ter onn last weekendnya. A week earlier. Di mana my parents dari phg turun key-ell ziarah ank2 and shopim raya.. so dikesempatan itu.. ter on ler majlis berbuka pose untuk famili terdekat (both family: me and asben). 

So.. di hari kejadian... tak dop ler berjalan yg seperti dirancangkan.

But i still take leaves...


Hantar dia gi skul spt biasa. Cukup time shopim komplex dibuka.. dikesempatan itu we all survey and beli serba sedikit busana raya yang belum complete lagi.

Dikesempatan itu gak kiter beli hadiah besday untuk si cilik itew.

Before pick up time si khaleef...

Cepat2 kitorang balik umah.. gigih ler mendeco rumah.. kasi agak2 hepening sikit laaa.. yea laaa... dia dah ompek tahun.. tapi tak dop satu punggg majlis yg agak grand kitowang buat utk dia. Masa umur 1 dan 2 thn celebrate together ngan kakak dia masa kat UK tempohari. Masa he turned 3rd.. jatuh bln puasa.. buat kiter-kiter aje. 

This time  4th besday pun sama, bulan pose.. dek disobabkan mmg x de langsung besday party khas kitowang buat utk dia.... kasi deco ler sikit bagi ada a little bit kelainan, even hanya kami-kami aje yg meraikannya.



So gigih ler kitorang menuip ballon dan panjat cikkitt utk gantung decoration yg dibeli.
Dah siap.. kitorang just aturkan besday gift atas table. When everthing was done...
Waiting a besday boi balik dari sekolah. Oh yea.. Kalau uols bijak pandaii... present yg mana paling special... 

Nak taauuuu??? hehheheee... kiter zoommm yerrr...


Hint: Hadiah yg di wrap kaler biru... nunnnnn (hehehehee... boley uols agak tak?


Cukup time... pick up Khaleef kat Little Calipths..

Sampai jer si khaleef depan pintuu:-

video
Mata si birthday boi ditutup.  excited dia nampak belon2 yg dipacak. Hehehhe.. cadangnya nak beli belon hellium.. tapi entah macam mana.. ini aje yg sompek disambar.


 Bergambo dulu..............




video
Kasi Nyanyi  doooluuuu...




Pas tu potong cake... 

And kiter suap utk dia aje. Kitorang?? Hehehe... time ni still Ramdhan.. Puasa laaa... So, nak cake kena tunggu waktu berbuka, baru boleh ngaaaapppp.


Heppi Besday Dear.......


Lepas upacara unwarp hadiah... tamatlah our simple celebration for him.


Walau tak segrand mana... dari riak wajah khaleef.. kiter tau dia heppi. Sebab kali ni:

  •  dalam lagu besday ada nama dia.. 
  • kali ni dia yg dapat tiup lilin
  •  dan kali ni dia dapat potong cake

 Yea laaa.. dah beberapa kali menghadiri besday party.. dia tak dapat buat semua tuu. Yg tahun lepas punya stori actually ada.. tapi, time tu dia tak mengerti pun..

Party di sekolah dia lak... lambat... join ngan party July.

Walau dah basi 2 bulan dia punya birthday... kiter tetap masuk bahagian. Kasi dia enjoy sikit dapat potong kek  dengan kawan2.



So memenuhi kehendak birthday boi... kiter tempah strawberi sponge cake dengan edible spideman. Cake n i kiter tempah dari pembekal yang dibenarkan oleh pihak sekolah. Goodies pack pun kiter tempah dari pembekal yang sama. Parent is x allowed to bring outside cake and goodies to ensure halal status pd setiap kudapan yg anak2 makan. 

Gambar masa birthday party kat school... belum dititipkan lagi oleh pihak sekolah.. Teacherrr... i's still waiting yaaa!!! 

Ni gambar khaleef ngan besday gift yg pihak LC sediakan. Thank U!



Last but not least..
khaleef el firas, my lovely son... Terima kasih kerana hadirmu menceriakan hari2 ibu... tingkah laku dan tutur kata mu sangat membahagiakan hati ini walau pun kadangkala dikau mencetuskan urat migrain dan memecah dinding kesabaran ibu... Along kakak turut sentiasa terpaksa mengalah dengan mu... kerana betapa Hero nya kamu!!! Hadirmu sebagai bayang2 ayah membuatkan senang kerja ibu menjejaki ke mana ayahmu pergi.. hehehehhe

Doaku,
Semoga anak ibu: khaleef el firas berjaya dunia akhirat.. be a gud khalifah dan membahagiakan orang disekeliling. Amiinnn.



1 comment:

nashora said...

Senang keje ibu dia... So cctv dh x function ya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails