Friday, June 9, 2017

2nd week of Ramadhan

Pejam kelip.. pejam kelip... dah masuk 2nd Week of Ramadhan...

Apa stori minggu ini yerkk?

On 5th Of June... my dotter punya besday...

Just Simple celebration for her... Catatan Besday Sephia akan dibuat berasingan yea!🎈

This week gak kiter dapat anak buah baru... Born pada 6th of June.. Her name is Nur Dalia Ariana...


Huwaina vs Ariana.. dua-dua comey kan kan kan????

Minggu ni gak kiter terima kunjungan paling special... my beloved parents. Abah and mama.. 

Yang tak berapa specialnya... mama and abah bawak lak adinda cipan sama... hahahaa... jgn mara yea k.oni.. My youngest sister yang dah beranak dua. Lama weii tak bergurau kasaq ngan my sister ni.


Besh sesangat dapat berbuka puasa bersama-sama... malangnya... my youngest brother a.k.a acu.. tak dapat bersama kami.. sbb kena kerja.. pd hal 08 June nii adalah ulang tahun kelahirnnya. Anyway, happy birthday dik!

Hurmm... Rasanya itu aje peristiwa yang berlaku pada minggu ini.

Seperti entry lepas... kiter ada mention kan nak snap gambo menu berbuka untuk koleksi peribadi untuk ingatan ank-anak di hari mendatang kan! Wokey... mari kita teruskan untuk kali ini


Dimulai ngan menu pada 8th Ramadahan: Kimie request pulut kuning, rendang ayam... Kuih nya kiter just buat sausage roll dan puding caramel. Potong sikit buah  dan semangkuk bubur lambuk made by penduduk taman kami.



9th Ramadhan: Sup tulang, begedil  ngan kailan ikan masin. Kuih cara manis, roti jala berinti daging. Buah jgn dilupa!



10th Ramadhan: Menu sepcial request oleh my dotter... Set nasi ayam. Kuih lak kiter buat sardine roll dan puding jagung. Special menu is an ice cream cake... yum yummm...



11th Ramadhan: Sotong sumbat, masak lemak soo hoon, kuih karipap, pau goreng plus puding jagung yg semalamnya.. tak baik membazirkan. Buah.. itu wajib!



12th Ramadhan: Sardine aje kita hari ini... Plus mix vegie goreng. Kuih lak murtabak meggi dan buah melaka. Buahan fresh tidak dilupa!



14th Ramadhan: Singgang ikan tenggiri, kerabu kacang botol, jemput pisang, roti jhon daging dan popia

Hehehehe... pasal up date pasal makan aje...? Ramadhan bukan bulan makan! Ramadhan is bulan ibadah. Patutnya kita share bab ibadah kan... 

Ibadah tu biar laa stori kiter ngan Nya.. but secara personal nya... kiter tahu Ramadhan tahun ini kiter tak manfaat sepenuhnya untuk mengaut sebanyak-banyak ganjaran di sana kelak. mmg terasa rugi sesangat. Hurmmm... Tahu.. but..............😔

To be continued

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails