Thursday, August 31, 2017

Slm merdeka 2017

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

Tahun lepas kami sambut merdeka kat Perak... without Kimie.. but this year comple set. Kimi dapat balik berchoti ngan kami.

Tapi... kali ni kami tak de plan pun nak gi ke mana-mana... Sephia nak exam besor Weiiii... So dengan mengenakan busana merdeka tahun lepas.. kami just ke Botanical Garden... Putra Jaya.


Suasana pagi itu... hurmmm sunyi sepi... may be esk nya Eid Adha... dan choti panjang.. ramai yang balik kg... 


Kami... hanya di sini.... bawak bekal set nasi lemak ajer.


Lepas isi pewot.. kita mulakan aktiviti ngan kayuhan merdeka...


Kayuhan merdeka pun area-area yang berdekatan sahaja. Hahhahaa... protective lebih.... yea laaa pernah ada sejarah... masa kami buat aktiviti kayuhan dengan warga FEP... ada anak ahli keluarga yang jatuh basikal dan injured di dahi hingga terpaksa menerima beberapa jahitan dan agak mengong bila kepala terhentak. Budak tu laak esoknya nak exam UPSR... Fuhhhh... mmg si Sephia di warning kaw kaw... kayuhan di kawasan sekitar ajer untuk kali ini. 


 Selain kayuhan merdeka... kami juga bermain badminton... slot kali ni si kenit lawan si pengkor... hahhahah

Juga bermain bola.. Kali ini kaki ayah tak megizinkan untuk ayah join sekaki... so... mereka bertiga aje laa.

Begini laa kami sambut merdeka dengan cara kami yang tersendiri. Ingat kalau ada rezeki... teringin gak nak beramai-ramai  menyaksikan sambutan merdeka dengan mata kepala sendiri nun di dataran. Tapi... niat tu kena tangguhkan ke satu tahun yang diizinkanNya.

Anyway... salam merdeka. Semoga Negara-Ku terus aman dan di Rahmati-Nya..
Aminnn...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails