Friday, November 14, 2008

Induksi

Emmm.... perkembangan terbaru kiter yang memang dah semakin berkembang fizikalnya ini sengaja kiter muatkan di blogspot.... yea laaa untuk membiasakan diri dengan suasana baru.....
Banyak benda yang kiter nak post kan kat blog kiter niii.... tapi kiter betoi-betoi bz.


Kiter dikehendaki menjalani kursus induksi mulai 10 Nov 2008 hingga 28 November 2008. Actually kiter hampir-hampir menolak tawaran induksi niii. Yealah asalnya 24Nov-28Nov kiter nak ke Melbourne. Ikut asben berconference kat sana.... alih-alih... lain citernye.


Ahad (09/11/08) malam... kitorg dengan eksitednyer mengambil gambo buat passport. Kimie tersongeh habis.... Soknya kitorang ke immegresen...


Round 1: Passport kitorang x leh buat sebab tak bawak surat beranak. So yang dapat diteruskan bebudak nii punya ajer. Siap dalam masa 2 jam... Tahniah immegresen... cekap......


Round 2: Kiter punya surat beranak... sonang jer nak jumpa, carik je kat folder sijil2. Asben kiter punya lak... setelah menyelongkar segala gobok & kotak... baru ditemui . Tapi... hanya passport kiter jer yang boleh buat... asben kiter x dapat diteruskan sebab dia kena pulangkan dulu passport dia yang lama. Memang dah puas geledah satu umah... memang tak jumpa. So declare hilang... report polis... angkat sumpah... sebulan baru siap... So good bye Melbourne.... wuaaaaaaa...


Berbalik citer passport kiter... walaupun dah siap... hingga kini kiter lum ambik lagi....


So, untuk itu.... 2nd alternatif... ke Sydney krismas nanti untuk conference. Masa tu dijangka masalah passport dapat diatasi... tapi... mahai bonar ticket flight mencecah 16K. Yang bole claim just asben punya part jer... so, i asked my hubby gi sorang ajer laaaa. Tapi... asben kiter kata tak best gi sorang-sorang.... (nanti dia rindu kat kiter kooottttt)


Last opsyen... ke bangkok hujung betoi-betoi penutup 08 dan pembuka 09...

So......

wait & see..... Biar Bangkok... jangan bengkok
Now duduk ler induksi... Moga-moga lulus exam induksi niii. At least untuk pengesahan jawatan dah penuhi satu syarat.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails