Sunday, November 23, 2008

Cantik ke Didie niiii

SEjak akhir-akhir niii didie semakin cerewet tentang pemakaiannya... Ayah dia jadik fening nak pakaikan baju dia. Dia dah tak mau pakai T-shirt ngan seluar.... Yang dia nak skirt dan baju ala-ala princess gitu.

HAri jumaat lepas, didie nak pakai baju kurung... Tah ape kena ngan minah nii pun tak tau. So ayah dia sarungkan baju kurung hijau yang nenek dia buat. Berikut adalah adegan yang berlaku di sekolah didie jam 7.40am....

Teacher ida : Hafiz.... ni awek awak dah datang...
Hafiz : Sape? Didie ker.....


lalu seorang budak yang sama usianya dengan didie berlari terkedek-kedek menuju ke arah pintu.

Hafiz : Waaaahhhhhh!!!!! CAntiknya didie

Tersengih-sengih hafiz dengan mulut sedikit ternganga.... menampakkan air liurnya yang hampir menitis.... Tapi.... didie buat bodo jer.... dengan muka yang tak de perasaan sambil memeluk erat botol susunya... didie lalu melintasi hafiz... Hafiz masih tersengeh....
padaku... itulah senyuman yang paling ikhlas dan jujur. Baru kiter teringat.... budak itulah yang setiap petang biler kitorang ambik didie dia akan salam dan peluk didie dan iringi kami ke pintu pagar sekolah.

Isnin depan.... didie kitorang nak train dia kat sekolah kimie.... kalau dia dah bersedia ngan system pembelajaran.... maka sekolah tersebut akan membenarkan didie masuk ke sekolah tersebut mulai december ini. Kalau ia benar-benar berlaku.... maka jumaat lepas itulah hari yang terakhir hafiz melihat didie......

p/s: heran kiter... cantik sangat ke didie tuuu????

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails