Sunday, November 30, 2008

Kerna si tutttt habis mati kutu kuuu...

Actually semalam lagik kiter nak up-date blog niii... tapi kerna 1 inseden.... maka kiter hangin seluruh badan dan mati segala idea... serta sume kutu di kepala jugak matiii... u all nak tau pasal apa???

Gini....
Seperti biasa laaa tugas rutin kiter sebaik celik mata...... masak sarapan pagi untuk famili. Menu pilihan pagi sabtu niii just sandwich burger. Tapi.... sebelum tuuu cam biasa kiter akan mengintai anak pokok kiter di belakang umah. Apatah lagi pokok timun telunjuk kiter tuuu baru jer kiter transfer ke pasu atas nasihat my mother in law masa dia datang tempoh hari.

Ya- Allah.... muka kiter yang masih berseri-seri pagi itu dah bertukar mencuka...
Terdapat seekor kucing putih yang gemuk dengan rantai di leher sedang lena tidur manakala Pokok timun telunjuk kiter telah dikais hingga tercabut dari tanah dan tercampak ke luar pasu... yang ada dalam pasu tuuu taik kucing....

"Kurang ajar ko kucing.... ooooo sedap-sedap makan kat umah.... tang melepas ko buang kat umah orang.... ko kurang ajar... sebab tuan ko lagik kurang ajar. TAk pandai nak bela binatang berlagak pandai. Tak tahu adat berjiran langsung..." Jerit kiter agar tuan kucing tuuu dengar.

Actually this is not the first time kucing niii membuang kat umah kiter... kekadang tuuu seminggu 2 kali.... jiran sebelah kiter pun jadik mangsa.... Belakang umah kitorang niii dah bersimen jadik dia melepas kat umah Abang Shah (jiran kiter). Biler dah busuk ngan taik diaa.... tu yang dia melepas kat umah kiter lak...

Bukan kat belakang jer... depan umah kitorang pun ader kucing melepas.... geram betul kiter. Kekadang pepagi nak gi keje.... tayar kete terlenyek menda tuu... bebudak nii pun kuar umah kekadang terpijak menda tuuu... Sape tak sakit hati... Itu kiter bole control lagik.... Tapi... sampai menjahanamkan pokok kiter niii dah tak leh jadik.... Habis separuh tanah dalam pasu tuu kiter buang.... geli wooo..... sayang tau... tanah tuuu tanah beli (sebab kat umah niii dah tak de tanah)..... geram betoiiii.....

Punya leerrr kiter hangin.... semua kena tempias nyer.... of course yang paling teruk bebudak niii. Buat itu tak kena... buat ini tak kena.... asben, syahrul & De (adik-adik kiter) pun turut kena. DAging burger yang kiter nak buat sandwich pun jadik mangsa… habis kiter cucuk-cucuk daging tuuu hamper hancur jadiknya. Sabo ajer laaa.... HAngin kiter ni terbawak-bawak hingga kiter kuar bershopping kat HArison KL. NAsib baik salesgirl tu tak terkena tempiasnya. Dah mencecah kul 4 petang baru kiter reda...

Pesanan untuk u all yang ada membela pet seperti kucing... please laaaa.... make sure sediakan tempat diorang utk uk.... ukkkk.... ni tidaak.... PENTING KAN DIRI SENDIRI. Biar melepas kat umah orang... janji umah sendiri bersih. Kepada tuan kucing.... ko tanggung lerrr dosa atas kesengsaraan yang kiter tanggung dan tempias yang melanda ahli kuargaku.....

4 comments:

Ahmed Razman said...

kasi hadiah pasir lah kat jiran tu...boleh beli kat pet shop.... kalau dia buat2 tak paham jugak....memang patut kena sumpah.. hehe

nas said...

a'ha....tapi kena tahu tuan rumah kedaun yg mana tu punya kucing tu....kalau tahu,,,angkat itu tahi kucing n gantung kat pagar....

Yusrizal said...

huhuhu..
kena panggil karam singh waliah buat liputan ni..

"tuan dah bagi makan,
kucing berkeliaran,
timun tunjuk dipasu ditanamkan,
kerana tahi kucing tuannya kena sumpahan." tgn karam singh waliah atas bawah.

huhuhu

Anonymous said...

hahahaha...

nama pon kucing binatang x dok akal..
ajar la cam mane pon weii...

memang x kan pandai2 nyer..dah binatang x berakal otak jer yg ader...

hahahahaha...lawak la tuan blog nih!!!...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails