Tuesday, July 14, 2009

2nd Parents meet

Perghh... lama tak up-date blog niii. Banyak gak lerrr citer-citer yang kiter lum share ngan korang.

Kali niii kiter nak berkongsi citer 2nd Parents Meets Little Caliphs Bangi. Supposely perjumpaan kali niii pada 04 July 2009 (SAbtu). Memandangkan kitorang ke Sabak Bernam (pi pinang anak orang).... kitorang mintak ditangguhkan perjumpaan ini kepada Senin (6 Julai 2009) waktu Lunch hour

Kiter citer tang kimie dulu yer..... bole dikatakan kesemua sukatan pelajaran kimie dan kengkawannyer dah habis.... cuma tinggal IQRA' sahaja..... Bole dikatakan semua budak 6 tahun baca IQRA' 3 kecuali sorang kawan kimie bernama NAbihah... dia advance sikit... dah masuk IQRA' 4.... So secara overall kimie OK... suka menonjol, selalu jadi volunteer dan suka menjadi leader. Kata teacher dia.... kalau kimie tak datang school... sekolah ini sunyi sepi.... dia yang meng "initiate" kengkawan untuk bermain bersama dan bergurau senda dan memberi arahan dalam kelas... tu yang biler tak der dia.... sekolah akan sunyi... tambah-tambah lagi memang mulut dia pot pet pot pet... HE! He! He!


niii buku dan hasil kerja kimie


Ok... didie lak.... untuk BM (Bacalah Anakku) Majority budak kelasnyer (4 tahun) buku 1 dan hanya 2-3 orang buku dua.... tapi didie dah hampir habis buku 7 iaitu dah baca suku kata tertutup.

IQRA' lak dia dah nak masuk buku 3.... sedangkan kengkawan lain masih baru nak mengenai Alif... BA... Ta... Untuk itu kiter target... dalam umur 6 setengah tahun didie dah bole baca Al-Quran. Kimie lak.... harap-harap... hujung tahun niii dia dah baca Al-Quran.

Bacaan English.... akan dimulakan selepas tamat B. Melayu supaya dia tidak konfuis. Math, Sc mereka ajar ikut Standard 4 years old. Hafazan pun didie dah banyak. So far she's OK. Juga mempunyai ciri-ciri leadership kata cikgu dia laaa. Paling tekun dalam kelas (kununnnn). Memberi tumpuan... dan akan mereport kat teacher kalau ada rakan sekelas yang buat bising atau bermain-main masa sesi belajar....

Dan lagi... Cikgunyer kata, problemnyer adalah didie terlalu advance sehingga terlalu jauh meninggalkan kawan-kawan kelasnyer. Kitorang pun terasa bimbang... takut biler dah 6 tahun dia akan bosan sebab everything dia dah habis.... ermm.... camner tuh??? Boleh ker masuk Standard One umur 6 tahun... Bole kerrr????



niii lak buku yang didie dah complete dan hasil kerja dia.


sebelum balik... kitorang melihat persembahan nyanyian anak-anak Little CAliphs..... (aktiviti selepas lunch.. dan sebelum tido)
semoga kalian semua menjadi anak-anak yang soleh dan solehah. Aminn....


1 comment:

nashora said...

anak siapa n keturunan siapa la yg suka pot pet pot pet..hehehe....

TQ cikgu/teacher/ustazah Salmi...kerana tunjuk ajar kimie n didie nie....dengan ayh dia...x takut langsung...hehehe...atau ayh dia malas kot....erhmmmm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails