Wednesday, July 1, 2009

Result Kimie...

Pada entry kiter yang lepas-lepas.... kiter ader citer tentang on 30th May kimie sit exam kelayakan memasuki sekolah integrasi BAngi kann?????

So, result exam tuuu kuar semalam (30/06/2009). Habis waktu keje.... kitorang ke sekolah tersebut.

"Ayah... kita nak ke mana nih?" tanya kimie.

"Kita nak ke sekolah yang kimie exam hari tu" jawab kitorang

"Buat apa lagi?" kimie bertanya lagi.... kitorang diam sampai lerr kitorang tiba kat sekolah tuh. Kitorang tunggu dalam kete... just ayah dia jer kuar tengok result.

"Ibu... ayah buat apa tuh????" tanya kimie lagi...

"Ayah tengok keputusan along jawab exam tempohari... banyak betul keee banyak salah...." jawab kiter.

"alamak.... kena menyorok niiiii... nanti ayah marah...." jawab kimie..... dan cari ruang untuk dia bersembunyi di ruang bawah tempat duduk belakang kereta.

Ayah kembali ke kereta dengan muka yang masam.... masuk jerrr dalam kereta.....

"Buat malu jer... " muka cam frust ler kunun.... tapi sorry Mr. Nazrul... lu tak pandai berlakon....

"Ha! Haaa....! Kimie layak....." jawab ayahnyer

"ooooo... kira dia lulus laaa yerrr....." tanya kiter untuk re-confirm

"Apa yah.....? Along jawab betul? Lulus?" kimie yang menyorok tadi tetiba jer terpacul ngan muka yang menyengeh.....

Dalam lebih kurang 400 calon... yang layak hanya 100 orang. Al-hamdulillah....

Tapi.... persoalannyer adalah... adakah kitorang pasti nak hantar kimie ke sekolah tersebut....???? Arghhhh.... fening kepala memikirkannyer... ada sesiapa nak bagi pandangan...????

1 comment:

nashora said...

amboiiii...kutuk husband sendiri nampak....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails