Monday, July 27, 2009

Reading Contest 2009

Salam....

Lama jugak kan kiter tak up-date entry kiter kali nih. Cam kesibukkan ler sikit. Actually kiter nak share stori mori kiter last two weeks.... tapi.... it's better kiter citer stori yang terkini dulu... kalau kiter ader mood baru kiter citer stori yang lepas-lepas.

Ermmm.... merujuk tajuk entry kiter kali nih.... Pertandingan Membaca 2009.

Sekolah Little Caliphs cawangan Bangi niii sekali lagi mengadakan pertandingan membaca dan kali niii bertempat di Perpustakaan Bangi. DAlam kul 8.45am.... pertandingan pun bermula.

KAtegori pertandingan ialah Membaca Bahasa Melayu dan BAhasa Inggeris.

PAra peserta dikehendaki duduk luar dewan.... menunggu giliran masing-masing. BM tahap satu pun bermula. Peserta pertama ialah Didi dan buat makluman u all... didie is one and only peserta berumur 4 tahun dan dia terpaksa compete ngan abang dan kakak yang berusia 5 tahun.

Sebaik sahaja naik pentas... didie terkedu dan terdiam dalam 2-3 minit.... terkujat dan takut kottt coz penuh parents kat depan dia. Kiter bimbang gak didie tak bole nak baca coz dia baru jer sebulan belajar membaca suku kata tertutup... walau dia dah bole baca stori book tapi perkataan seperti "mengganggu" "menyampaikan" dan seumpama dengannyer dia masih belum lancar... Kiter takut sangat didi stress. Dan... Alhamdullilah.... dia lepas untuk masuk ke pusingan akhir.



MAsa breaks..... semua pelajar CEP (Child Enrichment Program/pelajar day care ler tuh) membuat persembahan untuk tatapan parents.... didie as usual.... just berkepit ngan kitorang jerrr.... tak nak nyer dia naik menyanyi dan menari atas stage nih.

Ni time kimie lak.... pertandingan membaca budak 6 tahun BM dan BI... Emmmm.... kalau budak yang dah terlalu confidence.... haaa habis menda dilanggarnyer.... laju jer dia baca cam keretapi Express... intonasi hilang hentah ke mana... sudah nyer dia tak tersenarai dalam saringan berikutnyer.... kali niii dia tak kisah... heppi jerrr


Niii didie sewaktu pusingan terakhir (just 5 pelajar sahaja terpilih). Kali niii didie lebih berani.... walau bahan bacaan yang diberi semakin susah... didie dapat baca ngan jelas sekali.... dan Al-hamdullillah........



Didie berjaya menewaskan abang dan kakak yang lain dengan menenpatkan diri di tempat yang ke-2.... tahniah sayang......


Dari kiri tempat ketiga Zikri (5thn), didie... tempat kedua.... dan champion Haris (5thn). Lihat... bertapa kecik nyer didie diapit oleh abang-abang.....





barisan pemenang BM tahap 1 dan 2 dan BI Tahap 2


Dulu along dah pernah menang kannnn??? kali niii adik pulak yea.... masa along menang dulu.... hadiah along share ngan adik kannn...? kali niii adik lak share ngan along.... tahun depan ibu dan ayah nak dua-dua pulak menang OK.... pujuk kitorang



aksi pemenang bersama bondanyer.



ice-cream niii.... ingat nak bagi bebudak niii makan.... sebagai tanda keberanian mereka naik ke pentas.... udahnyer ayah dan ibu depa yang kena makan....

1 comment:

nashora said...

Tahniah... kepada didie...begitu juga along nya...tidak ketinggalan Cikgu peribadi untuk kedua-dua anak..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails