Saturday, February 20, 2010

Aqiqah Nur Humairah

Humairah sudah 2 bulan…. Dan dikesempatan itu, mama dan ayahnya membuat keputusan untuk membuat majlis Aqiqah sebagai tanda kesyukuran atas kelahirannya. Nak buat kat Pahang atau Taman Melati…? Yea laaa kalau anak lelaki… senang citer… 2 bahagian so, 1 buat kat Pahang dan 1 bahagian lagik buat kat Taman Melati. ADIL…. Tiada pihak yang terasa hati, Tapi…. Humairah ni perempuan, Keputusan di mana untuk dibuat majlis tersebut agak sukar juga dibuat.

Atas sebab-sebab yang reasonable/munasabah, maka mereka buat decision buat majlis nih kat Tmn Melati. So, last weekend Tok Ma dan Tok Ayah Humairah telah datang sendiri jemput aki dan wan di Pahang. Walaubagaimanapun, dukacita dimaklumkan aki dan wan tak dapat datang coz kami tak benarkan abah drive sendiri. Kesihatan abah belum betul-betul pulih. Bimbang ada emergency lak kat tgh jalan nanti. Anak-anak yang lain tak dapat jemput coz full ngan komitment especially terlibat dengan sekolah ganti. Kiter ni lak kebetulan aje dapat menghadirkan diri. Itu pun atas ehsan Syharul (adik kiter). Dia tolong pick-up kiter anak beranak coz my hubby outstation. Hu hu hu.

Untuk itu, on behalf of abah, ma dan family di Pahang, maaf dipinta coz tak dapat hadir bagi memeriahkan lagik majlis Humairah. Juga salam kemaafan kami pohon kerana masa datang ke Pahang dulu, family Nazril terpaksa tunggu ma & abah hampir 4 jam coz mereka ke pasar.

Berbalik citer Majlis Aqiqah… kitorg sampai dah hampir kul 3. Tapi tetamu masih ramai… walaubagaimanapun Humairah baru aje lena dek kepenatan. So, kitorang makan dan berborak-borak dulu. Tak lama komdian... kiter dah geram sangat nak kacau Humairah, masuk umah... terus angkat dia dari buaian.

Ingat dia kepenatan dia akan terus terlena. Tapi idak... dia membuka mata... apa lagik...

cepat-cepat kiter snap gambar. He he he... berkerut-kerut muka anak ibu nih silau dek kena flash camera. Tak lama komdian... Humairah bukak matanya yang besar itu.. mulutnya terkumat kamit berkomunikasi ngan kitorang....


Kalau di perhatikan betoi-betoi gambar nih... Humairah dah pakai rantai laaa... He he he... ingatkan mama dan ayahnya yang bagik... rupa-rupanya nenda sedara yang bagi. Itu laa best yg jadik gegurlz ni kan kan kan????




Ok snap lak gambar Humairah ngan Mama dan ayah Teh.... Ayah dia lak entah ke mana... sibuk melayan tetamu-tetamu yang dah hujung-hujung nih.... Ayah Ngah???? Rugi dia tak de... tak dapat tengok rambut Humairah yang dah bertakik-takik dek sesi potong jambul tadik...
Walaupun undangannya lebih kurang 200-250 org tetamu aje... kemeriahannya kalah majlis kawin. Menu makanannya yang pelbagai dan tema kalernya serba pink.... termasuk ler doorgift yg kami received. Ni sure pilihan mama awak Cik humairah ooiii.... Mama awak tuuu tak de kaler lain... pink.. pink... pink.... Lenser camera kiter lak tak sempat nak merakamkan kemeriahan majlis Humairah nih. Ermm... kalau u ols nak tengok... gi aje kat blog/fb mama dia... tak pun... kalau kiter rajin... kiter akn copy paste kan komdian. he he he... kalau rajin laaa.

As conclusion, Seronok kakak didie dan abang kimie dapat bermain bersama Humairah.... Ibu pun seronok dua ronok... tiga ronok dan berjuta-juta ronok dapat jumpa dengan Si Merah ibu nih... Moga anak ibu nih membesar menjadik anak yang baik serta solehah... amin... Salam peluk cium dari ibu, ayah Ngah... abg kimie dan kakak didie... muahhhhhh!!!!!!

2 comments:

nashora said...

huhuhu...x dapat nak jumpa anak Ayah ngah sorang nie....biler lagi nak jumpa....nanti suruh Mama dah Ayah datang bangi...jalan2...boleh main ngan abang kimie, kakak didie, ayah Ngah dan Ibu.

Dinda...apcam puas la tu dapat dukung humairah lama2...sebab ayah ngah dia x de...hehehe...n satu lagi kira training la tu...setelah sekian lama...x dukung budak kecil...agak2 ada dalam 5 tahun kan....

Yana said...

Hikhik... thanks ngah coz sudi datang majlis Humaira. Tulah, kitorang wat kat taman melati coz ingatkan xnak menyusahkan ma n abh sbb nnt kan nak prepare cuti majlis syahrul kawin. xsangka plak bile balik pahang ma n abah da plan nak wat majlis aqiqah Humaira n Wardina sekali. Insya-ALLAH if ader rezeki Humaira kitorang join club dengan Wardina. Along kata nak wat kat temerloh gak. tapi tunggu umah siap. kalau umah siap rambut Humaira ader... kami tumpang sekepala.. hikhik... sedih gak ma n abh xdapat datang tgk Humaira.. tp nak wat camne kan.. kesihatan ma n abah tuh penting! kiter doakan moga diorang sihat ek! amin... terima kasih datang tau! Humaira rindu nak main dengan kakak didie.. (jangan mare ek ibu)

Bngah : Hikhik.. tu ler.. tercari2 Humaira manelah Ayah Ngah dia.. nanti Humaira da keras2 skit n kitorang nak prepare bayar nazar kitorang dulu baru kitorang bawa g jalan2.. ronda2 jumpa aki, wanchu, ibu dan ayah ngah humaira, along and sedara mara lain.. xbawa lagi nieh jumpa saudara-mara.. maktok abg nazril pun xjumpa lagi nieh!.. uiks... skian lama xdukung tuh ader rancangan ke3 ek?? hahahaha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails