Saturday, February 20, 2010

Rindu ler tuh

Hari ni sejarah baru telah tercatat dalam rencah kehidupan kitorang. Buat pertama kalinya kiter ditinggalkan oleh My Hubby (bertugas/outstation kat Nganu).

Actually kiter bukannya tak pernah berjauhan ngan my hubby nih. Tapi kali ni lain fesyennya. Selalunya kiter yg outstation dan anak-anak fully dibawah jagaan my hubby. Tak pun… kiter balik berpantang. Dan ini lah buat pertama kalinya setelah 8 tahun berumah tangga, my hubby tinggalkan kiter. Hu hu hu… patah gak kaki kiter. Actually, kalau tak de pilihan sesangat… terpaksa laaa drive sendiri. Tapi paham-paham aje lerrr… Stress gak kiter. Nasib baik ada lina (adik ipar kiter). Dia laa yg tolong hantar/ambil kimie ke sekolah (sekolah ganti). Sok lak dia sudi tlg htr kimie ke pdg bola UKM. Dan thanks to Syahrul… tlg pick-up kiter gi kenduri Humairah.

Kimie???? Dia pernah gak berjauhan dari kitorang. Dulu… masa arwah my mother in law ada lagik… pernah dia ikut balik bermalam kat Terengganu dan Melaka. Tak kisah pun kitorg tak de… asalkan ada nenek!

Yang menjadi problemnya adalah didie…. Inilah buat sekian kalinya dia berpisah dengan ayahnya. Seawal 4 pagik… dia dah menagis coz ayah dia nak gi airport… Jam baru menunjukkan kul 7.30 am… dia dah Tanya bila ayah nak balik… selang berapa jam dia Tanya lagik. Kat Tmn Melati… dia lupa jap. Sampai rumah… dah mula nangis-nangis. Beberapa kali gak tepon ayahnya…. Bila dah sebak sangat…. Dia terus hempas telefon…. Tak mau cakap…

kalau diperhatikan gambor nih... matanya still kebasahan. Niii baru lepas meraung… berhenti jap masa minum susu! TAk tau laaa camner dia nak tido malam nih…

My Hubby?
Ermm... dan ini lah pengalaman pertamanya keluar bertugas meninggalkan kami. Dengan kompem dan pasti dan confidentnya kita nyatakan di sini bahawa My hubby amat-amat rinduw kan kiter… TAk caya? NAk bukti…? Dia kuar rumah kul 5 pagik kan??? Belum pun jam menunjukkan kul 12 tgh… kiter dah menerima lebih 10 panggilan tepon dari dia…. Dari masa ke semasa dia tepon kiter. Niii masa kiter dok tgh taip entry nii… dia baru jer call… He he he… rindu ler tuh!

2 comments:

nashora said...

hahaha...masuk blog sakan....tu kira rindu la tu...x nak admit...hehehe...

kanda pergi menjalankan tugas...dan nie just for training..mana tahu pas nie lagi lama and lagi jauh....

Yana said...

hikhik... rindu ibu ke rindu anak nie?? hikhik... ble lagi nak rasa rindu2.. dlu zaman bujang rindu2.. nie rasa zaman kawin plak.. hikhik...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails