Sunday, May 20, 2012

SEDEKAD SUDAAAAHHHHH

190502-190512 maka genaplah umur pernikahan kami yang ke 10 tahun... Hihihiii dah sedekad dah ghuper2nya. Al-hamdulillah... sepanjang tempoh tesebut... cam orang lain... rumah tangga kami juga direncahi dengan pelbagai asam garam kehidupan. Dan Al-hamdulillah kami berjaya menanganinya dan terus berdoa agar bahtera yang dibina  ini kekal bahagia dan di rahmati-Nya dunia akhirat.

Plan asal kami dolu-doluuuu.... detik anniversarry yang sedekad nii kami nak kembali ke Pulau tempat kitorang 1st time honeymoon dulu. Tak jauh pungg.... Gem Island Tereangganu aje! Plannya gak nak gi berdua aje, bebudak niii tinggal ngan atuk sehari dua... Hihihiii!!!! Tak baik toi kan!!!! Tapi.... nak buat camner.... keadaan kiter yang sedang sarat bebadan dua tidak membolehkan kiter naik boat dan flight. Nak tinggalkan si Kimie dan Sephia pun dah tak sampai hati sebab baby boley ikut... KAng kata ibu dan ayah tak adil lak!

So, En Asben pun mula laaa menggunakan khidmat En Google mencari tempat percutian yang sesuai untuk kami. Akhirnya.... melihat promosi dan gambo kat web-site... En Asben memilih Suria Beach Resort kat Cherating. Destinasi Cherating menjadi pilihan kununnya simbolik penyatuan dua hati dari dua negeri iaitu Phg Vs Nganu! Pemilihan hotel niii kiter tak terlibat sangat sebab masa tuu kiter still ada alahan yang teruk. A week before nak Cherating tu pun kiter tak der mood sebab kiter disuspek ada komplikasi jangkitan kuman yang boleh membahayakan kesihatan baby...

Al-hamdulillah 17th May dapat panggilan dari Klinik yang kita bebas dari kuman tersebut. So, mood nak berchotti sudah mari.....

Makan on 18th tuuu bertolak ler kami ke Cherating... Excited gilooo wooooooo....

Sampai aje kat destinasi.... hurmm.... Resort niii tak der laaa cantik dan sebesau mana.... boley laaa.... masuk aje bilik.... kami anak beranak tergamam... TAk langsung seperti dalam web-site.... Keluasan biliknya bih kurang hotel bajet area KL jer... Bayangkanlah... jarak antara Katil ke TV hanya 2 kaki.... Kami lak ingat dapat extra bed.... rupa-rupanya just extra matress yang kena sarung sendiri tilam yang dah berkulat.... bentang aje tilam.... ruangan yang tinggal just enough tuk perform solat.... Isyy..... rimas kami dibuatnya. Mood yang excited tadik dah mula merundum.

Tapi kami tak mo jadikan isu bilik tersebut merosakkan detik yang kami nantikan. So, kami plan nak banyak buat aktibiti luar aje. So, pas je check-in kami terus bawa anak-anak ke swimming pool.



Biar anak-anak mandi manda.... kami lak.... lepak aje sambil menikmati welcoming drink yang disediakan. 


Malam tuu.... kami cari port ikan bakar....


Tak banyak sangat pilihan seaffod yang ada..... tapi still besttt and yummy 



 Hihihi... berposing dulu sebelum orang ramai mulai membanjiri kedai niiii




Betoi2 on 19/05/12...... Yeaaaaayyyyyy.... To MBH.... selamat menyambut ulang tahun perkahwinan kita yang ke 10..... tiap waktu kami mula menyingkap kenangan apa yang berlaku pada jam berkenaan... Kul berapa bangun.... jam dot... dot... dot... kami di mana.... jam dot... dot dah ada kat MAsjid.... jam dot... dottt dah selamat diijabkabul dan begitulah seterusnya!


Pagi pas bekpas yang tak berapa nak semenggah kat hotel tuu.... kitorang ke pantai.... 



Nii projek kami sekeluarga



HAhahaaaa.... membina istana pasir yang simple giler.... tapi cukup sweet tuk diabadikan dalam lembaran memori kami sekeluarga. MAna tak simple......... 



Memasing dah tak sabau-sabau nak berendan air laut 



 Hahahaa... sebelum naik ke resort..... kita bergambar dulu ngan istana kita nih!



Looohhh... ingatkan nak naik bilik.... rupanya bersambung acara berendam kat kolam lak!


Lunch kali hari niii kami nak ke Terengganu lakk... hihihiii kat mana??????


 Hihihi... Kemaman aje! Sempadan Cherating.... Makan kat Warong Aziz Satar



 Memasing tak mo makan heavy.... pekena nii aje plus air kelapa.... Perghhh... best gituh! Aktibiti petang tuuu banyak habiskan masa kat kolam renang aje! Biarlah anak-anak heppi. Lagi pun memasing baru jer habis mid-term exam.


Dinner kami lak dah book kat hotel..... Sekali turun jam 8pm.... mak aaaaiiiii... frust gilerrrrr...  Meja makan semua penuh ngan pinggan mangkuk kotor... 3 hingga 4 kali mintak pelayan bertugas mengangkat pinggan mangkuk. Depa angkat ngan muka yang masam ngan sudu garfu melayang-layang atas lantai. Air ada ler refilll sikitttttt aje... Makanan buffet style tuu kira ok lagik laaa... tapi.... teruk banggaaattttttt.... Nasi yang tinggal terpaksa kami bercatu ngan tetamu lain yang jugak baru datang... ikan yang tinggal 5 bahagian kepala.... sayur dan lauk pauk lain tinggal sisa-sisa aje... Bekas Dessert dan buah yang dah kontang langsung tak di tambah dan dibiarkan begitu aje. Pendek kata..... Kowang tak yah lerrr datang kat resort niii.... Hamppeeehhhhhh tahap CIPAN. MAlam tuuu nak nangis pun ado! Tak berbaloiii oiiii bayor RM700 lebih  tapi bilik hampeh.... makanan pun hampeehhhhhh... service pun hampehhh.... Malam kat bilik lakkk... lebih 10 kali black-out.. ada trip rasanya! Ponat en asben bangun duduk gi hidupkan air-cond yang turut out out service masa black-out....

 Ingatkan kiter aje yang rasa kehampeeehaaannn Suria Becah Resort nii.... Rupa-rupanya ada gak kenkawan lain pernah mengalami situasi yang sama.... Huhuhuu... nasib toiiii....
 
Oleh kerana dinner kami yang HAMPEH itu... tak mau kiter nak abadikan gambar kitorang kat situ...

Alaaa.... tak der gambo langsung pun tak besh gak kan......yea laaa detik niii memang dah lama kami nantikan! So??????
 Bergambar kat lobby Resort aje laaaaa. Mulanya muko den niii tak berapa nak senyum daaa...


 Tapi... jgn diikutkan hati orang kato!!!! Yang penting.... kami heppi dapat spent masa bersama!



Hihihii... Sedekad usia perkawinan kami diwarnai 2+1 cahayamata sebagai penyeri.....



Walaupun Celebration kali nii tak berapa nak boommmm.... kiter tetap hepi dapat spent masa bersama suami dan anak-anak terchinta!!!!!  Sekali lagi kiter nak memanjatkan doa agar rumah tangga kami kekal bahagia dunia akhirat.

Buat MBH.... mohon dimaafi atas segala kekurangan diri ini dan berharap kita saling ingat-memperingati antara satu sama lain for continual improvement demi pempertahankan istana yang kita bina ini kekal buat selamanya... AMIINNNNN!!!!!

1 comment:

Anonymous said...

pzerbqt [url=http://www.lovelovegucci.com/]グッチ アウトレット[/url] rdghelx mufsyaa [url=http://www.lovelovegucci.com/]グッチ 財布[/url] gffqzgj axafdmj [url=http://www.lovelovegucci.com/]グッチ 財布 メンズ[/url] brpaeoq pfqnhsd [url=http://www.gucciiget.com/]グッチ メンズ[/url] wvsjfdg lvnaqmr [url=http://www.guccisprings.com/]グッチ 財布[/url] jxvxeru iqzbfbt [url=http://www.lovelovegucci.com/]グッチ バッグ[/url] zkqxlzr kxufowt http://www.lovelovegucci.com/ グッチ 財布 nodcqmd ounkcql http://www.gucciiget.com/ グッチ 財布 ntymrxe yochrkd [url=http://www.guccisprings.com/]gucci 財布[/url] trrzgbz fykogko [url=http://www.guccisprings.com/]グッチ バッグ[/url] jadpuxo lrfqjzk [url=http://www.gucciiget.com/]グッチ 財布[/url] dvuclgq pdwttee [url=http://www.gucciiget.com/]グッチ アウトレット[/url] mdrdqtn tiejbru [url=http://www.gucciiget.com/]グッチ バッグ[/url] ticvfgt ecihfrk http://www.guccisprings.com/ グッチ 財布 bospajo dqdezmn [url=http://www.guccisprings.com/]グッチ アウトレット[/url] zkpdubd
mystakp http://www.gucciiget.com/ グッチ アウトレット tjremjp
qxvyesb http://www.lovelovegucci.com/ グッチ バッグ zqocqhq
cszfpxx http://www.guccisprings.com/ gucci 財布 pqdcxkb

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails