Thursday, November 10, 2016

Ch part 2

Salam
Sambung lagik stori throwback perchotian kitowang kat Cameron Highland erkkk!

Setelah penat berjalan-jalan semalam.. memasing tido ngan lena sekali....... Sedar2 dah pagi.


Breakfast kat hotel nii tak disediakan. Since awal-awal dah tau tak disediakan... kitowang dah buat persiapan awal... Beli dan bawak roti, chicken slice, cheese, mayo packet dan sos paket yang kiter simpan bila ada lebihan tapau fast food. Salads dan tomato beli fresh kat Pasar Kea Semalam. So menu kami pagi tuu, sandwich chicken slice, instant mushroom soup and instant coffee. Strawberi choco tidak dilupakan. Hehehhee


Pemandangan CH dari balkoni kami. Hurmmm... sayang sangat!!! Bukit ditarah tanpa perancangan. Tanah runtuh sana sini... pencemaran pun berleluasa dah skrg ni... Kalau tak di buat sesuatu... adakah generasi akan datang dapat merasa datang ke sini lagi...??? sob.. sob.. sob... sedih!



Dalam jam 9 lbh kami dah ready untuk check out... Ni di depan apartment kitowang.

Our destination today...Keluar aje simpang penginapan kami... naik ke simpang seberang jalan... mendaki ke Sg Palas... Ladang Boh... Perjalanan ke sitiew memang mencabar. Jalannya sempit dan bengkang bengkok. Dup dap aje jantung mok cik.


Singgah jap kat sini...........
Untuk bergambo laaaa...

Harum jer bau daun teh segar niii.


Tak sempat nak buat aksi hindustan... hehehehe

Kami meneruskan perjalanan ke Cafe Boh nunnnnn di sana. Finally sampai kat car park bawah.... Visitor yang naik own transport kena park kat sini. Yang naik public transport CH... cam bas.. di drop sampai atas.

So,
Kami kena laa meniti untuk naik ke atas

Tercungap-cungap gak leee nak sampai kat cafe or tea centre niii


Alamak... nak pekena tea ka sini kena que panjang laaa... Manusia... seramai tidak! Hurmmm tak dop privasi laaa...

Sementara en asben que... kami bergambo dulu

Since memasing kenyang.... just pekena tea dan beli laaa satu slice cheese cake. Hurmmm boley tahan sedap cheese cake dia. Nak makan scone pun dah tak boley nak telan. Kenyang lagik! Ramai yang datang sini awal pagi dan makan kat sini. Nasi lomak pun ada weehhhh!


Pas makan... gi singgah galeri boh... Tak banyak pun teh yang ada kat galeri nii.. Banyak yang dah sold out!


Next... visit factory dia....
Jom kita tengok macam mana teh dihasilkan.

Dah habis tour kilang...... 

Dahhhhh... ready untuk pulang!


Time turun dari sini lagi mencabar beb!


Haeppi jer memasing!

Dalam perjalanan pulang.... sempat ler sap a few pemandangan dari cik tepon ai nii

Oh yea... keluar dari sg palas dah tak berapa menggerunkan buat kitowang.. sbb follow kereta depan... kalau diorang berhenti.. kitowang berhenti untuk bagi laluan kenderaan yang bertentangan nak lalu... bila kereta depan move.. kami jalan... kereta bertentangan lak berhenti... follow belakang kereta orang nii lega banyak beb!Tak ler seseram masa datang tadi... 

Dgn gambo tuan tanah niii... kiter nak end dulu coretan perchotian kiter kat CH nii...  kami pulang ke home suwett home tu  juga ikut exit semalam... sebab tak seram sangat! Really enjoy this time... perchotian yang singkat but memorable... Dahhhhh!!!!

1 comment:

Dewi naoli said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails