Monday, March 9, 2009

Salam Maulidur-Rasul & Happy Anniversary Ramlah-Razak

Perrgghhh… lama toi tak up-date blog kiter ni kannn…??? Ermmm… sorri lerr lately kiter adalah ciiikiit sibukss….


Actually… ada lerrr beberapa benda yang nak kiter kongsikan bersama… tapi untuk hari niii kiter just nak wish…. “Salam Maulidur-Rasul ” & “Happy Anniversary Ramlah-Razak”


Terlebih dahulu… diucapkan Salam Maulidur Rasul buat sume…To share info yang tak seberapanya ini…. Maulidur-Rasul niii merupakan hari kelahiran junjungan besar Nabi kita, Nabi Muhammad S.A.W. Baginda dilahirkan pada 12 Rabiul Awal bersamaan 20 April tahun Gajah di Tanah Suci Kota Mekkah. Ketika dilahirkan, baginda merupakan anak yatim kerna bapanya Abdullah telah meninggal dunia sewaktu baginda masih dalam kandungan ibunya, Siti Aminah. Kalau tak silap kiter sewaktu kelahiran baginda, api sembahan kaum Majusi yang selama ini tak pernah padam telah terpadam secara tiba-tiba.


Begitu ler serba sedikit mengenai kelahiran Nabi Muhammad ini yang sempat kiter kongsikan bersama. Kiter tahu ramai dikalangan kita yang alpa tentang kemuliaan & pengorbanan Nabi Muhammad ini. Sehubungan dengan itu marilah kita mengambil kesempatan ini bersama-sama berSalawat dan salam ke atas junjungan besar… Nabi Muhammad S.A.W


“SAL-LALLAH ‘ALA MUHAMMAD….SAL-LALLAH ‘ALAI WASALLAM”
“SAL-LALLAH ‘ALA MUHAMMAD….SAL-LALLAH ‘ALAI WASALLAM”

Dikesempatan ini juga kiter nak wish Heppi Anneversary yang ke 35 wat my parents in law…. Hjh Ramlah beserta pasangannya Hj Ab Razak. Tahniah tuk mereka kerana pada 08 Mac 1974 yang lepas mereka mendirikan rumah tangga dan kekal hingga kini.


Bagi meraikan ulang tahun kali ini, ayah dan belanja kitorang makan last week (in advance lerrr)… dan kali niii kitorang tak de bagi hadiah… Walaubagiamanapun buatmu ayah dan mama…. Dikejauhan ini kami sekeluarga titipkan doa dan harapan semoga mama dan ayah kekal bahagia selamanya disamping mempunyai anak cucu cicit yang soleh dan solehah……..aminnnn…..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails