Monday, April 20, 2009

Perbarisan Sukan Staf UPM 2009

Malam 17 April 2009, UPM telah mengadakan majlis perasmian Sukan Staf UPM 2009 dan kali niii kiter tak masuk pun sebarang acara seperti tahun-tahun yang lepas. Bergilir lak ngan my hubby.

KAlau tahun lepas kiter peserta kawad and my hubby dan anak-anak sebagai penonton... kali niii turn kiter lak jadik penonton.

Sebaik sahaja solat Maghrib... kitorang terus ke Stadium.... Nasib baik awal... dapat lerr parking dekat sikit.... Sampai jer... sana sini ku lihat kuning.....


Niii my hubby ngan baru nak berkumpul ngan kontigen FEP

Kali niii kiter lak menonton dari stage. Pasukan yang kiter sokong.... Bendahari (ini sudah tentu sebab kiter kan org bendahari), PPL (sebab I kan bekas staff PPL), GSM (Kewangan GSM under kiter), Library (pun under kiter) dan FEP.... coz my hubby laaaa....


TAk sabar menunggu

Kontigen pembukaan membawa bendera Negara, Negeri dan UPM

1st kontigen



Kontigen dari FEP




Ini kontigen dari FAkulti pendidikan..... siap berkelip-kelip lampu kerana bermottokan "Ilmu Pelita Hidup". DApat hadiah paling kreatif (kalau tak silap laaa. Yang penting pasukan nii memang menang salah satu kategori)



Niii lak gabungan PTJ bawah censelori. DApat tempat ke-3



Ni laaakkk kontigen dari Pejabat Bendahari.... Dapat Hadiah Pakaian Terbaik.... masa ambik hadiah niii siap kena booo lagik.... jangan jeles tauuuu!!!! Terbaik coz pakaiannya reasonable ngan bajet yang diluluskan.... bukan cam pasukan lain.... tak padan ngan bajet.... over... He! He! He!



Seronok jadik penonton nii.... dari kejauhan dapat lihat keseluruhan warna-warni.... pelbagai idea dan persembahan kreatif dari tiap pasukan.... Tak sempat lensa kiter nak rakamkan semua..... ada yang bawak payung menari-nari.... ada yang melepaskan belon dan mercun di depan stage.... ada yang berkawad ala komunis.... dan macam-macam lagi laaaa



Kan kiter dah cakap awai-awai tadik.... kalau tak silap kiter ada 8 pasukan bertemakan kuning dan yang banyak menang dari pasukan bertemakan kuning nih....
Ermmm ini keputusan kemenangan:
1st-Keselamatan
2nd-Kombinasi Perpustakaan dan *****(tak hingat lak)
3rd-Canselori
4th-Reka Bentuk
5th-yg bawak maskot star wars... tak ingat lakkk fakulti mana
Pakaian Terbaik-Bandahari
Paling kreatif-Fakulti Pendidikan
Paling Selamba-Kombinasi PPL dan Bahasa Moden
(tempat ke-4 ngan ke-5 tuuu kiter tak berapa sure... tapi lebih kurang gitu lerrr)

Kimie nangis coz FEP..... Ayah dia punya pasukan tak memang apa2.... wuaaaaa....



untuk meredakan kesedihannya.... depa bergambo lerr ngan salah satu maskot yang ada....


5 comments:

yusrizalrazak said...

biar betul kimie nagis sebab ayah dia kalah.. hehehe

pembarisan yang dapat nombor 2 tu gabungan pepustakaan dengan IKDPM (ofc illis).. heheh

Yana said...

ala, rekabentuk menari2 pun stil dpt nmbr hahahaha... bes bes...

Yana said...

bendahari tak patut menang tau... menang sbb nak dpt budget sukan taun depan je.. hahahaha

nashora said...

betul..betul...bendahari menang rasuah...hihihi.....

jehan najib said...

saya pon ada update sket kat fotopages. tp bukan time perbarisan la.. time event siangnye

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails