Wednesday, July 23, 2014

kimie's yr 6 convocation day

22 July 2014.... merupakan hari terakhir persekolah sesi 2013/2014 di Clayton Village Primary School [CVPS]..... oh yea... just nak share... cuti sekolah kat UK niii tak sama antara satu sekolah dengan sekolah yang lain... kebanyakan sekolah dah start cuti minggu lepas... 

Dengan berakhirnya sesi persekolahan tahun ini... bermakna tamat ler sudah sejarah yang Kimie lakarkan di sini... next term (September) dia dah nak masuk sekolah menengah. Actually banyak aktiviti kimie di CVPS  yang kiter tak sempat muatkan disini... Insya-Allah, bila dah final submission my dissertation, perlahan-lahan kiter akan buat siaran tertunda kisah anak-anak dengan Education System di sini... boleh ler kelak diorang recall balik asam garam stori mereka di sini.

Tuk kali ini kiter muatkan dulu kisah Graduation Day kimie... yang diadakan pada 22/07/14 jam 9.15am di dewan sekolah.Before perarakan masuk bakal graduan... kakitangan sekolah menyediakan dan mengedarkan tisu untuk parents... hik hik hik... mana tau ada yang tersyahdu syahdan!!!
Year six tahun 2014 ada 2 kelas... satu-satunya year yang ada 2 kelas.... setiap satu kelas ada lebih kurang 25 students. So Mereka ditempatkan di kiri dan kanan depan dewan mengadap parents. Sorri gambar kelam sebab penataan cahayanya tak berapa cun!

Majlis dimulakan dengan perarakan masuk graduan... Woww.... kiter sebak beb!!! Bukan apa... kiter sebak coz Kimie ada gak peluang nak merasa British Education (primary school) yang pada my personal opinion best compared to Malaysia... He really enjoyed with this system...  and next term dia juga berpeluang nak rasa satu lagi British Education (Secondary) dalam fasa yang berlainan. Dia patut bersyukur coz tak ramai yang dapat peluang ini!!! 

Next, opening speech yang ringkas dari Headteacher... Perjalanan majlis seterusnya dikendalikan oleh 2 orang guru kelas memasing... 


kimie time ambik scroll Acara berikutnya... nyanyian "Gud bye my friends" bole tahan gak sebaknya... tak dengar sangat anak-anak nyanyi sebab memasing sebak!Sebaik acara berakhir.... kami dibenarkan untuk sesi bergambar... So, rakam ler dulu gambar Kimie with his buddiesNext baru ngan kitorang hihihiiiYang pompuan tuu (gambar kiri, atas) guru kelas Kimie and yang lelaki berseluar pendek tuu lak (gambar kanan, atas) guru sukan CVPS... guru kesayangan si Kimie!Sijil dan hadiah diorang dapat... hadiah tuuu ada autograph book and pen tuk depa bertukar tandatangan dan note.

Jam 11 am... kami pun bersurai... Kimie meneruskan aktiviti terakhir ngan rakan kelas... 


aktiviti meninggalkan tandatangan kat baju sekolah... dan sisi menyerahkan serta mengedarkan cenderahati buat cikgu dan rakan kelas.... cenderahati yang bertemakan Malaysia yang kitorang dah siap-siap bawak tempohari! Sephia lak... hanya bawak 2 hadiah untuk diberikan pada guru dan pembantu guru kelas coz next year depa dapa cikgu lain lak...
TO CVPS... TQ so much!!!!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails