Friday, October 31, 2014

Thorpe caravan park, Linconshire-Finale

Alamak.... janji 23rd October kiter nak tamatkan kisah perchotian kiter kat Thorpe Caravan Park, Linconshire kan? Sowi ler... ats beberapa faktor termasuk terima kunjungan tetamu dari Malaysia dan pas tuu kiter bawak anak jenjalan choti sekolah... maka baru hari niii berkesempatan dan tamatkan stori yang dah basi niii.


Kisah di hari terakhir kami.... 

Selepas bekpas... kami bermai-ramai ke mari... Ke mana????


 Adakah semata-mata untuk melihat panorama ini???? 


 Atau untuk melihat adegan anak dan ibu ini??? Haaaa... cer teka?



 Hahahhaaa... kami ke Car boot kat kawasan berhampiran... 



 Sedang asyik meninjau kot-kot ada item yg berkenan



 As usual... buku ler yang jadik pilihan kiter...  ikut nasib... kenkadang dapat satu buku 10sen... kenkadang beli bulk dapat murah... but secara am nyer range buku yang tebal dalam 50sen ke GBP1.



 my anak dara sowang tuuu as usual... takkan folow ibu dia... lebih seronok jenjalan ngan gurgulz yang lain



 anak teruna sulung I pulak... lebih gumbira ikut kawan dia Alif dan Irfan...



 Ni antara panorama yang biasa kat car boot kat sini... barang yang dijual 90% is used item. Ada yang masih gud condition lagik... ada gak unwanted gift yang diorang nak let go... so pepandai ler pilih barang yang sesuai ngan citarasa masing-masing.



 Pok cik ni lakkk... suka layan bebudak niii pilih kad bola... apa yang menarik pun entah ler... SEtakat kad-kad player bola dok cekak pinggang... pijak bola... tu pun nak simpan dalam album... huuuhhh... entah ler... mok cik pun tak tau ler ada pulak hobi cam gini... hihihiii.



 Balik dari car boot... kami beramai-ramai ke pantai yang jadi kenangan pahit buat Sephia semalam



 Kembar tapi tak kembar??? Hahahhahahaa


 eceh cehh... ibu-ibu pun nak sangkut sama...


 Ini lerr peserta rombongan kami


 Kimie & Irfan


anak dan ibu!


 Gambar beramai-ramai lagik


 Famili Azahan


 Famili Zahid

Famili Dr Nur Azman


 Famili Nazrul....


 merangkap tuan tanah ini blog


 sebab katanya tuan tanah... maka gambar familinyer kena extra


 tepek lagik gambar anak-anak bujang Bradford


 gegurlz dan sowang mak gegurl

perghhh... penat model-model nak berposing... ramai benau jurukameranyer!!


maka terpaksa ler model gediks dua orang niii beraksi... keh keh kehhh


Nampak tuu... tripod dah kena usung keluar... apakah tandanya tuu?? Hahhahaa... maknanya,  udah-udah ler bergambar tuuu.....


 jom balik... tok sah ler buat muka sedih


cepaattttttt!!!!


 Menapak balik ke parking lot... nak jalan kaki pun boley... dokek ajo!



 Sebelum ke caravan kami... singgah ziarah jap kat Caravan Baini & Zizie


 Bergambar ler lagik kannn???


 Haaa... cer lompaaatttt!!! Aikkk... yang belakang tuu awatnyer tak lompat....????


 HAaaaaa.... tinggi punya lompatan orang belakang kali niii... Pas puas melompat bagai... kami pun pulang ke caravan kami... Next lunch dan kaum bapa nak teruskan aktibiti BBQ yang terbantut semalam.



Kaum ibu lakkkk terpaksa ler bawak anak-anak ke sini


 kasi rendam itu budak-budak kat swimming pool (gambar kat kolam renang tak dibenarkan demi menjaga aurat dan sensitivity)



 anak-anak yang dipaksa balik...


 lohhh!!! X mau balik lagik... nak gi padang mainan lak katanya


 Sori ler anak-anak... masa dah time.... yang mengamuk sakan adalah si tecik Khaleef... waduhhh!!!!


On de way nak gi ke car park... terserempak ngan tram niii... sayangnya... ni last trip. Tram niii free transportation dari caravan/camp site ke sini dan bawak pusing-pusing park nii... addoooiii.... dah miss peluang nak tour naik benda alah niii.


 Tak pe laaa... bergambar pun jadik ler kan?


 Balik caravan... makan-makan dan bergambar kenangan before kami bersurai...



 Bila tripod sekali lagik disimpan... maka, tamat ler sesi bergambar gedik santai.


 Khaleef tak mau lepaskan kakak Aisyah dia...


Sesi bersalam-salaman... dan jumpa lagik kat Bradford nanti...

Actually, time check out kitorang adalah keesokkannya (Monday). Tapi... Anak-anak sekolah kan? MAka kami kena pulang malam itu jugak! So, Kiter dan Dr Fauziah meneruskan aktibiti mengemas barang. Pas Solat jamak Taqdim kami pun bergerak pulang. 

note:
sangat hepi dapat spent masa ngan kenkawan. Moga ukhwah yang terjalin ini berkekalan hendaknya. Kepada kenkawan & semua peserta rombongan Thorpe caravan park, Linconshire.. Kiter mohon ampun dan maaf andai ada tingkah laku kiter dan kata-kata kiter ada yang mengguris perasaan kalian... Moga dihalalkan apa yang terkurang tu yer!!!!

MAka, dengan ini al-kisah percutian kami kat Thorpe caravan park, Linconshire ini dengan rasminya telah melabuhkan tirai.  

2 comments:

Nazayiena Ayiena said...

salam kenal,
seronoknya percutian spt ini.

salmi said...

slm perkenalan Nazayiena Ayiena

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails