Friday, October 31, 2014

TURN YOUR CLOCKS BACK


Sekarang, siang  dah semakin pendek... Pada 24 October lepas kiter dapat email dari pihak universiti.... reminder tuk turn our clock back (1hr) berkuatkuasa hari Minggu 26 Oktober. So, kalau jam biasa dah menunjukkan kul 02:00am, kita kena alih jam untuk menjadi 1,00 am. Ini tandanya  'British Summer Time' dah pun berakhir dan dengan itu kita akan kembali pada GMT 'Greenwich Mean Time'. Tujuan mengubah jam tu agar warga UK mempunyai beberapa cahaya hari tambahan pada waktu pagi, Walaubagaimanapun akan kelihatan seolah-olah hari gelap lebih awal di malam hari. The clocks will go forward again in the spring time. Tapi time tuuu kiter dah tak yah fowrwardkan jam 1 jam dah.... Sebab jam kiter akan di turn 8 jam... dalam masa kurang dari 2 bulan dari sekarang... hahhahahaa

Dah hampir seminggu kiter turn clock back niii... rasa cam cepat mengantuk...maklum laaaa... jam 5 petang pun dah gelap. Semalam  kul 8 mlm dah ada atas katil... bangun lak awal giler... terkulat-kulat lak atas katil nak tunggu pagi. Heheheee

Dikesempatan ini pulak kiter plan ambik kesempatan ganti pose dan pose nazar... hihihii... bersahur dekat jam 6pagi dan berbuka kul 4 (lbh) ptg... Heheheee aci tak???? Ok ler kan...  masa Ramadhan dulu kena pose dari 2 pagik hingga hampir 10 malam... so, kira aci ler kalau ganti pose time ni kan? Lagi pun kiter ni kan breast feed mother... so, kira aci ler kot! Apa-apa pun... innal 'amalu bin niat kan!

Wassalam....


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails