Wednesday, May 27, 2009

Gem Island hari ke-2

Hari kedua di sini... kiter still bangun awal... dah terbiasa kann... kalau bangun lewat sikit... bole sakit kepala jadiknyer.... Kiter menghabiskan masa ngan duduk baca stori book kat balconi sambil bertemankan irama ombak menghempas pantai... My hubby tengok TV and bebudak niii still tido lagik.... Hampir kul 7.15 pagi baru kejutkan diorang cuci muka & brush teeth ajerrr... and then terus kuar makan...


Pembuka selera


kami mulakan minum pagi ngan orange juice



Menu tuk breakfast agak banyak.... bebudak niii bukannyer makan sangat... so kitorang ler kena menghabiskan makanan-makan nih



2 bakul roti ni lakk.... kitorang tapau..... He! He! He!



Roti yang ditapau tadik tuu... kitorang ambik tuk bagik ikan makan


Seronok tengok banyak ikan yang berebut-rebut nak makan roti niii...



pas bagi ikan makan kitorang bergambar jap....


dan berposing lagi

pas tuuuu balik bilik.... salin pakaian


Oh yea... just nak share ngan korang... on the way balik bilik kitorang pasti melintasi area niii.... Ini lerrr pusat penetasan penyu..... Telur-telur penyu akan digali semula dan dieramkan di sini.... biler dah menetas.... penyu-penyu niii akan dimasukkan ke kolam air masin dahulu and then baru dilepaskan ke laut



dan ini lerr masa yang ditunggu-tunggu.... snockling area resort dulu



lihatlah aksi ayah mengajar anak terunanya mengenakan peralatan snokling ni



niii sesi bergambo aje yea.... bertuah yang amat lerrr kalau anak dara niii nak snokling. MAndi pun takutt......


next kitorang ke pulau depan.... lihatlah kejernihan airnyer



ok... turun dari boat dulu


ikan kat sini lagi banyak dan bewarna warni... even air separas betis ajer... ikan yang datang memang banyak. Ni kiter tengah bagik makan roti yang kiter tapau tadi.


antara ikan-ikannyer


tak payah pakai snockling set pun kiter dah boleh tengok ikan.... Ini kat tepi pantai lerrr... Next kiter mengenakan kaki itik dan googles gi tengah sikit.... kat tengah sikit ada laaa coral yang bewarna-warni.... nak capture gambo tak leh lerr.... coz camera kiter bukannya kamera canggih.... so ini aje lerrr yang dapat di share. Kimie dan my hubby melayan aktiviti snockling masing masing.... didie....


ni haa.... dari tadik dia asyik berpicnic tepi pantai nii... tak heran pun ngan kitorang.
Next depa nak ajak kitorang tour pulau niii untuk gi ke satu port snockling yang lain.... Memandangkan bebudak niii terutamanyer didie dah merengek nak balik.... so kitorang decide balik bilik aje. Mandi dan terus ambik lunvh memandangkan jam dah mencecah 2.00pm




Saja ambik gambo nasi nii... nak compare size nasik dewasa ngan kanak-kanak....



sweet sour fillet fish



ayam black paper



sayur campur yang penuh ngan ayam gak


ice-cream as a dessert


balik bilik.... bergambar dulu


saja banyak ambik gambo berdua-duaan..... al-maklum lerrr sempena anneversary kitorang kannn...


tapi..... si didie niiii tak sporting langsung... ade jer dia nak menyepit..



petang kitorang berkayak dan sambung aktiviti snokling



Sebelum balik bilik... singgah kolam nii dulu.... kat sini nak jugak lerrr didie rendamkan diri sesaat dua...

Next tunggu waktu dinner lakkkk

menu malam niii.... daging dan sup apa pun entah lerrr.... bole tahan gak rasa sup tuuu



sotong masak merah


and... penutup ... dessert
balik bilik.... berehat jap dan tido.....zzzzzzzzzzzzzz

1 comment:

nashora said...

Second day...hari yg paling seronok..cos....anniversary day kita....pas tu....gi snorkeling....gi tgk coral n ikan2....kat area belakang pulau kapas....jernih airnya....

punya la penat....mkn malam....banyak lauk x habis....tapi balun jugak...coz sedap n dah bayar dlm package.....

Benjamin....Braveheart...hihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails