Monday, July 12, 2010

Karnival Sukan Seksyen 8, Bangi

Dah 3 minggu berturut-turut my weekend full dgn pelbagai aktibiti... cuma stori aktibiti 2 minggu lepas kiter tak sempat nak share kat sini... Tgk lerrr... kalau kiter rajin... akan di muatkan cerita basi tersebut kat entry akan dtg.

Berbalik ngan aktibiti weekend baru-baru nii... Buat sekian kalinya, kiter main bowling! Hik hik hik... sebelum-sebelum niii ada la gak pegang bola bowling tuh... interprem my hubby main... baling sedas dua... yang lain-lain... just jadik tukang tengok jer.

Tapi... kali niii memang betoi betoi main u... mewakili orange team. This pertandingan is one off game yang dipertandingkan sempena Karnival Sukan Seksyen 8, Bangi (aktibiti kejiranan). Actually kiter join game nii sebab nak cukupkan kuota... Kalau idak mintak ampunn... mintak maaaapp... tak der nyer kiter nak main apatah lagik bertanding!


Terdapat 7 pasukan wanita dan lelaki...??? Hurmmm berapa yea En Hubby? Lupa laaaa!!!



This is kak Ita... Tomei dia kan! One off our team member.



Nii team lelaki!



Nii bergambar sesudah habis game. Dr kiri: K.Yah, K.Ita, K.Yati, ME and my dotter yg sibuk nak menginterpremm... To my team-mate... sori laa... kiter memang tak pernah main... masa 1st round... memanjang bola masuk longkang! Atas tujuk ajar dan bimbingan kengkawan... especially k.Yah, kiter berjaya beraksi ngan baik gak laaa... especially kat round ke-3. Dapat gak ler beberapa kali strike! Hi hi hiiii... (kembang lak idung i nih!)



Sementara tunggu keputusan di announce!



arghh.... lambatnyer keputusan nihh... posing dulu laaaa....



niii my supporter... terima kasih anak-anakku!



nii gambar pemain/penyokong dari angkatan Seksyen 8, Bandar Baru Bangi... masa nii tak ramai lagik... gambar yang masa ramai2 tuu nanti kiter muatkan komdian (biler ada yang dah up-load gambar tuh sbb my camera tak capture masa tuh!)


ok... pengumuman akan dibuat....... jeng... jeng... jeng......



yess...... team kitorang dapat no 3.... caya laaaa. Team hubby???? Ehemmm.... En Suami... tlg komen plezzz!!!!


Hadiahnya.... just towel aje! Bajetnyer ciput... so ini aje yang termampu... kata MC laaa.... Tapi pada kiter hadiah tuuu tak penting... yang penting ialah semangat kesukanan dan muhibbah dikalangan jiran tetangga! Masa niii laaa nak kenai jiran tetangga... beramah mesra dan mengenali anak-anak masing2. Dalam kemeriahan begini... masih ada mereka-mereka yang tak mahu bercampur ngan jiran tetangga! Payah nak cakap kan... hurmmm... So, pikir-pikirkan laa..

Setelah 3 minggu berturut-turut acara game dibuat (futsall/badminton/karom/congkak/bowling)... the karnival day insya-Allah next week... So, pada sesaper yang lum join mana-mana game last 3 week... mari laaa kita bersama-sama memeriahkan karnival yang dibuat oleh kita dan untuk kita penduduk Seksyen 8, Bandar Baru Bangi. To reader... wish the best luck for ORANGE TEAM!!! muah haaa haaaa


Pas habis game... bekejar lak ke majlis kawen Prof Ali... opss... bukan dia yg kawen... anak dia daaa.... Gambar majlis, hatta gambar pengantin satu pun kiter tak capture... tapi yg dicapture adalah pasangan pengantin tua nih:...


jangan marah....

DAHHHH........

1 comment:

kisahwanida said...

Salmi, kiter memang tak rapat ngan jiran kiter..... they all label kita ni pendiam & agak 'sombong'.... konpius ai....

sombong ke haku ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails