Monday, July 19, 2010

Karnival Sukan Seksyen 8, BBB 2010

Based on tajuk sure u ols dah bole agak what is my stori kali ni kan??? Yup... ttg karnival sukan untuk kami penduduk seksyen 8, BBB yang diadakan pada Sabtu 17/07/2010 baru-baru niii.

Aktibiti bermula seawal 7.00am... persiapan tempat. Since umah kitorg depan padang... so kitorang kena kuar awai pagik lerr... prepare tempat, membekalkan air paip (tuk aktibiti membasuh cwn) dan jadi port org nak menumpang bilik air... he he he



Kalau tengok kat banner tuhhhh... acara bermula kul 7.30 pagik kan! Tapi... biasa laaa kannn... Orang MAlaysia... kul 8.30 baru lerrr ramai orang datang!



Acara bermula ngan senam robik...



Aikk awek baju oren tudung hitam berbunga-bunga tuh.... aerobik ker menari tuhhh???



Pas aerobik... ada demo myakeido



Masa depa buat demo tuh... kitorang MAKAN!!! Yummy... Makanan niii di sponsor oleh insan-insan dan company yg baik hati tau! Lain-lain dibawa secara pot luck. I???? Ingat nak masak ler something yang simple mimple cam keropok kerrr dessert kerrr... TApi... kalau dah malas... tinggal angan-angan mat jenin aje laaaaa



next acara sukaneka pun bermula.... dimulai ngan acara kanak-kanak 6 thn ke bwh... kutip gula-gula... Last 2 years, kimi masuk acara niii... gula-gula punya lerr banyak... kimie just collect 4 biji coz dia kata cukup lerrr 1 sorang (ayh, ibu,alg dan adik). KAli nii kiter pesan didie collect banyak2.. Hahahaaa... bukannya nak makan punnn... saja suka-suka.!




Bila wisel ditiup... berlari lerrr anak-anak kecil dengan pelbagai gaya dan ragam...Tengok... berebut-rebut budak-budak nii... Mana didie??? He he hee... tgk gambar belah tepi kiri... berdiri kat belakang boy yang berbaju merah!



Aik.... satu bijik pun ko x dapat dik??? Muah haaa haaaa. Hurmmm... Gula-gula yang disediakan terlalu sedikit... kalau nak bagi 2 sorang pun tak cukup... So, as conclusion... memang ramai lerr yang tak dapat... Ramai gak bebudak yang meraung... So pada kids yang dapat collect sweet yang banyak... depa bagi sorang satu kat kengkawan yang menangis. Kecik-kecik pun pandai bertimbang rasa. Bagus nak oiii!!! Pesanan untuk urusetia/event mgt... utk acara niii sediakan laaa banyak sikit sweet... cian kat anak2 kecik tuh!




Next acara parents ngan anak... anak berlari cari parents memasing... dah jumpa... parents mendukung anak dan lari ke garisan penamat. Utk acara tuh... kiter antara yang terakhir ke garisan penamat. Mengah wooo mendukung didie. Hik hik hikkk



Next acara budak 7-9thn.... bawa bola pingpong



dan tarik bola.... tuk kategori kanak-kanak 7-9thn... team kimie juara!



next tuk kanak-kana 10-13 thn... tak der participant dari kuarga kitorang coz ank2 kecik lagi woooiiii.... hik hik hikkk



Next acara lelaki dewasa.... my hubby team ke-3



aikkk aci tak depa main nii...? Siap depa sabotaj kumpulan-kumpulan lain... Hurmm... lantak kowang lerrr... Kita main bukannya nak rebut gelaran juara... saja suka-suka. So, hentam saja laaaa



Next acara wanita laaak... (Bungkah kayu) 3 org membelakangkan satu sama lain... masuk dalam gelung dan larii.... tuk niii my team... the last team... hi hi hiii



Next acara sambutlah sayang... main apa kah itu? Ha ha haaa......



Baling telur daaahhhh



makin lama... makin jauh membaling....


Tgk... kitorang punya telur tak pecah pun... tapi, atas kesilapan teknikal... telur niii i baling tersasar sikit... so my hubby tak dapat sambut laaa.... maka telur itu pun tergolek atas rumput. X pecah... but dah out off the game! Dan telur nii dah selamat i masak (campur dalam mee goreng mamak)


Penutup... acara TOLAK TALI.... setiap pasukan membelakangi team lawan dan tolak tali tuuu ke depan. 1st round dimenangi team lawan (FASA 1)



2nd round dimenangi team kitorang (FASA 2)


Final... TOLAK TALI bertukar jadik TARIk TALI.... 1....2....3... prwiitttttt



Tarik.... tarik... tarik.....


dan


JUARA????



dapat agak tak??? sapa juara....????




Dahh... hambik hadiah memasing



Tuk kanak-kanak... semua dapat hadiah! Tak kira menang atau kalah dan tak kira masuk main game atau pun tidak... alaaa... dah datang pun cukup bertuah. Time kasih diucapkan



Semua ngan hadiah memasing... hadiahnya tak seberapa... tapi itu tak penting... yang penting semangat kejiranan yang disemai.


As conclusion.... tahniah kepada penduduk Seksyen 8, Bandar BAru Bangi kerna berjaya mengadakan dan menyertai Karnival Sukan 2010. Kepada penduduk yang tak turun padang disebabkan ada urusan yang tak dapat dielakkan... jangan susah hati... insya-Allah acara ini akan diadakan lagi pada masa akan datang... Pada jiran tetangga yang sengaja tak mau datang... Please laaa... Lain-lain masa... kita kan sibuk ngan tugas memasing... Grab this opportunity... inilah masa untuk kita bertegur sapa dan beramah mesra antara kita... Kalau ada sengketa lama... masa niii laaa kita nak bermaf-maafan... so??? Pikir-pikir kan lahhh.

Ermmm... Kepada yang dah hadir... harap kita dapat bekerjasama lagik dalam aktiviti kemasyarakatan yang lain... cth acara gotong royong kerr (gtg ryg buat surau nanti atau gotong royong kebersihan)... acara buat bubur lambuk (sempena Ramadhan nanti)... aktiviti ziarah menziarahi/ open house raya nanti.... majlis kenduri kendara & tahlil... berjemaah kat surau kerrr dan macam-macam lagi laaaa....

So, before i end... nak share pepatah lama...

"JIRAN SEPAKAT MEMBAWA BERKAT"

jumpa lagik........

1 comment:

kisahwanida said...

Acara sambutlah sayang tu yg paling best.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails